Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Hledání podezřelých z útoku proměnilo Boston v diktaturu

V médiích je sice tento aspekt víceméně ignorován, ale když probíhalo nahánění údajných pachatelů bombového útoku v závěru bostonského maratonu, celé město se defakto proměnilo v řežim velmi podobný totalitním režimům resp. stannému právu. Bylo by zarážející, že tento aspekt nevedl většinu novinářů k jakýmkoliv nepohodlným otázkám nebo úvahám, kdybychom na to už u médií hlavního proudu nebyli zvyklí. Nejsou moc dobrým zdrojem objektivních informací.

Protože co se stalo? Lidem bylo zakázáno vycházet ze svých domů. Ale ne tak docela. Po zuby ozbrojená policie chodila po všech domech a vyváděla každého před dům s rukama nad hlavou. Ti zas pak už naopak nemohli zpět do svého domu snad po celý zbytek dne i noci. Jde myslím o bezprecedentní omezení práv a svobod v jakékoliv svobodné společnosti (neplést s demokracií, která nemusí mít se svobodou nic společného). Když pominu stanné právo, které ale jak čtu již není v našem právním systému ČR zákonem č. 178/1990 Sb.. Stanné  právo samozřejmě do svobodné společnosti nepatří.

 

Ať si říká kdo, co chce. Omezit v pohybu celé město kvůli hledání dvou údajných pachatelů zločinu nemá mít ve svobodné společnosti místo. I z toho důvodu co by se stalo, kdyby těch lidí hledali víc a ve více městech a státech? Takovým způsobem by se mohly celé USA během dne proměnit v totalitní diktaturu. Řada Američanů si riziko takové možnosti zjevně uvědomuje, a proto se nechtějí vzdát práva vlastnit zbraň. Včetně těch automatických, které jsou určeny do války nikoliv na lovení zvěře. Není asi důvod bránit někomu vlastnit i tyto rychlopalné, protože ty by byly v případném střetu s armádní policií asi nejúčinnější. Občanská válka sice hrozit nemusí, ale chápu ty, kteří chtějí být případně schopni bránit see a rodinu. 

V prospěch tohoto argumentu hovoří také statistika - je údajně 8x větší pravděpodobnost, že vás zabije policista než terorista. V USA byli lidé zastřeleni i za držení marihuany, i když jde spíše o raritní případy. Šlo zřejmě spíš o exces toho policisty, který trochu přecenil společenskou nebezpečnost kuřáka marihuany. Nicméně zjevně zatím spíš hrozí riziko státní zvůle než terorismu.

Tady v ČR máme asi relativně svobodu oproti USA, kde bych žít teda nechtěl.  Jen bych rád, abychom spolu s nimi nehráli tu jejich hru na teroristy. A mnoho Američanů už tu hru prohlédlo. Dokonce obvinili jednoho moderátora zpráv za to, že ve skutečnosti záběru jeho interview z pohřbu obětí tuším střelby v kině (Batman) byly ve skutečnosti ve studiu za tzv. bluescreenem. Pozadí mělo být přimaskováno do pozadí. Určité artefakty ukazují okamžiky pravděpodobného selhání této techniky, kdy moderátorovi jakoby zmizel na chvíli nos. 

 

Tento moderátor zpráv se to snažil ve svém zpravodajství vyvracet, že tam rozhodně byl, a ptal se údajných pozůstalých obětí střelby, co si myslí o lidech zpochybňujících oficiální verzi událostí. Totiž celkově panuje velké podezření až přesvědčení, že většina ne-li všechny tyto útoky zahrnují přítomnost herců v roli obětí. FEMA (federální úřad přo zvládání pohrom) dokonce má na svých vlastních webstránkách formuláře pro tyto herce. A jsou tam do podrobna popsány i instrukce pro masmédia, která mají spolupracovat, aby údalost vypadala co nejreálněji, jak je to jen možné. Mezi instrukce pro oběti je například uvedeno, aby si s sebou přinesly lehké oblečení, a že jim bude rozstříháno. Také aby se předem najedly, protože po nějakou dobu budou žejo indisponováni. 

Zní to jakobych si to právě vymyslel, ale mám to z jejich oficiálních webstránek. Jakože tento západní svět se snaží tvářit děsně seriozně, a jak rozhodně není důvod podezřívat média z nějakýho šílenýho spiknutí, ale zdá se, že ano. Vždyť namátkou třeba si stačí vybavit, jak před pár lety tehdejší šéf FEMA místo, aby se snažil pomoct obětem hurikánu v New Orleans, tak psal zvláštní e-maily svým podřízeným. Ptal se jich, jestli může jít domů. Také se ptal, jestli by mu nenapsali nějaké rady, jak vychovávat svého syna. Téma otcovství je ideální k řešení právě v takové chvíli. Tyto e-maily pak později unikly do médií. Celý úřad FEMA tehdy čelil tlaku obvinění z nekompetence, protože jim trvalo celé dny než dodali postiženým obyvatelům nějakou humanitární pomoc. Namísto toho se podobně jako v Bostonu stalo z New Orleans cvičiště armády pro stanné právo. Dorazila totiž pouze armáda. Přivezli si snad i sonická děla. Ta bývají používánya u demonstrací a v jiných zemích v boji. Jsou považována za nesmrtící zbraně a to je údajná výhoda. Že do nás nestřílí rovnou normálními kulkami? :-) Nevím, trochu se to hlavně posledních 10 let dost začalo zvrhávat. Svlékací skenery na letištích jsou toho příkladem.

A vše ano seriozní. Moderátoři zpráv se tváří jakoby dávaly co možná nejpřesnější informace. Ale orpavdu? Seriozní šéf FEMA posílající zmíněné e-maily? Vědci tvrdící, že dochází ke globálním oteplování, pro změnu v uniklých e-mailech popisují, jak by chtěli rozbít hubu svým názorovým oponentům. Doslova tam jeden psal cosi o tom, že by si na něj rád někde počkal a dal mu do držky nebo alespoň cosi naznačoval. Seriozní? :) Takže klidně můžou být i oběti a svědkové různých veřejných událostí jen herci. nevím tedy, co si o tom konkrétně myslí lidé v médiích. Asi si příliš většina neuvědomuje, že jsou klamáni. A že sami klamou. Ale řada amerických novinářů a moderátorů si asi myslí, že ty teroristické útoky jsou jen cvičení.

Svěděk z bostonského maratonu popisoval, jak tam policie hlásila z reproduktorů, že právě probíhá cvičení, a že se nemají ničeho obávat. Pak se zjistí, že vlastně bylo se čeho obávat. Dokonce celé město je zavřené. Vlastně dokonce víme, že údajní strůjci útoků byli již předtím dlouhou dobu v kontaktu s FBI. Měli dle vyjádření rodičů pravidelné návštěvů od agentů FBI, kteří něco řešili s jejich synem. Možná spáchal nějaký trestný čin a nabídli mu svobodu výměnou za spolupráci. Kdo ví. Masmédia celý tento FBI aspekt kauzy tak trochu ignorují jako nepodstatný, ale mně to přijde důležité i pro uvědomění si, že státní aparát má spíš naopak dostatek prostředků, aby se o útocích vědělo předem. 11. září 2001 toho bylo velkým příkladem. O chystaných útocích věděly i zahraniční tajné služby. Anebo bombové útoky na WTC v roce 1993. Jak si ten egyptský informátor nahrál na kazetu jeho rozhovory s FBI, kde mu říkali, ať zařídí tu explozi. Že jde prý o cvičení. Mnoho lidí zemřelo. Tento egypťan si nahrál své telefonáty a na jednom záznamu je uvedeno, jak FBI varuje, že tam opravdu jsou ty bomby, tak ať s tím něco udělají. Jeho štěstí bylo, že si to všechno nahrál, a tedy u soudu byl zproštěn viny. FBI dodalo i samotné výbušniny, jenže plán měl být, že je pak vymění za makety. Panebože o čem se to bavíme? Jaká hrozba terorismu? Kde? Kdy?

Zatím se zdá terorismus praktikovat jen stát. Ať už těmihle podivnými excesy, kde sám terorismus zakládají jako součást vyšetřování, cvičení či co, a druhak tím různým strašením a preventivními opatřeními. 

Takže když mi vykládají, že bylo kvůli hledání dvou údajných pachatelů útoku v Bostonu nutno zavřít celé město, musím si myslet své. A to ještě jakým způsobem. Na záběrech vidíme, jak na lidi míří automatickými zbraněmi a vyvádí je z domu jak v nějaké totalitní zemi. Ty různé teroristické útoky jsou možná hra plná herců a epizod, ale toto omezování svobody bývá reálné. Tedy pokud realita je vlastně skutečnost, ale to bych tu teď nepletl.

A kdxž už jsme o podvodu, herectví a vrtěti psem, tak se zdá, že i celý vzdělávácí systém jakási pyramidová hra. Spousty let strávených ve škole, aby dotyční nemohli najít práci. Na tom našem systému nesedí víc věcí než jen terorismus. To jen tak pro pořádek. Ale zapadá to do celého toho konceptu, že je to jen hra. Někteří to berou s z duchovního pohledu jako jakýsi nástroj k probuzení lidstva. Pokročení na další rovinu existence. Ač jsou nepříjemné zážitky skutečné, jde o jakousi hru forem. Asi neměla být brána vážně. A při pohledu na zpravodajství, kde podávají zjevně fiktivní události, se to už bere vážně hůř.

Ostatně to, že se necháváme státem okrádat vysokým zdaněním a korupcí, je lidská volba. Je tendence sebe chápat jako slabé vůči státní moci, ale stát se skládá z lidí. Stačí když se dohromady dohromady pár set tisíc lidí a můžou posunout formu státu do jakékoliv podoby chtějí. Každý by mohl mít plat 100 000 měsíčně. Lidé si často stěžovali, že mají málo peněz, ale přitom dobrovolně platí daně. Ten strach ze státní moci to umí takhle člověka přesvědčit, aby zaplatil. A exekutoři dokáží vypadat opravdu reálně. Ale když se dá dost lidí dohromady a daně prostě platit přestanou, tak to stát nedokáže nijak vynutit. V menší počtu už takový protest resp. stávka vystavuje dotyčné riziku státního potrestání. Když se shodne většina (což je demokracie), pak může mít každý minimální plat 100 000 Kč měsíčně. 

Nakonec nejsou potřeba ani války. Tím by se strašně ušetřilo. Když prozkoumáváte důvody k válce v Iráku, Libyii, Afghánistánu, Severní Koreji, všude a vždy se vynořují podvody, lži a manipulace s vlastními občany. Nikdo by válku tiše nepodporoval, kdyby ho neoblibli terorismem, hrozbou komunismu apod. Naši současní vládci nejsou vůbec hloupí. Kalousek a spol. jsou jen herci. A dobří. Zavření celého města v Bostonu by mělo být budíčkem k uvědomění, že to celý s tím terorismem je jedna velká blbost. Je toho plný inrnet, že věci se dějí jinak než je převažující obrázek v masmédiích.

Kuriozní je, že média začínají také hovořit o konspiraci, protože spliknecké úvahy začínají být velmi populární mezi veřejností. A tak se kuriozně systém začíná sám sebe požírat, protože média vidí ve spikleneckých teoriích zdroj zisku. Navíc musí konkurovat alternativním médiím a některé věci opravdu připustit. Americká veřejnoprávní televize PBS dokonce věnovala několika hodinové okénko pro tvrzení, že útoky na WTC v roce 2001 vlastně bylo jinak. Seriozně tam do diváků rvali, že to bylo asi spiknutí nějakého zločinného elementu uvnitř Bushovy vlády. Ve veřejnoprávní televizi. V USA na ní moc lidí nekouká.

A teď bývalý poradce Nixona napsal knihu, kde tvrdí, že L. Johnson byl jeden z aktéru atentátu na Kennedyho. Tak to máte. Další svěděk. Spiknutí totiž nejde utajit. 

A spiknutí to zejvně je. Něco je divně, když při každém teroristickém útoku probíhá souběžně cvičení simulující tu samou událost, která probíhá i "ve skutečnosti" na televizních obrazovkách po sléze. Ještě je divnější, že to jakoby nemá být zajímavá informace. V televizi se řeší, jaké má prezident psíky, co mají rádi prezidentovi děti a prostě kdejaká blbost, ale informace o simultálních cvičení se podceňují. Tedy jsme asi v nějakém tranzu, ze kterého je možné se probudit tak trochu jako ve filmu Matrix. Do skutečného světa, Neo. Kde na lidi tak důvěryhodný stát šije habaďůru ve formě psychologické války. Proč by jinak taková informace nebyla důležitá. FBI dělají ty útoky a to není důležité? Vždyť je to přesně naopak skoro všeho. Už jsem to psal posledně, jak se věci javí být nakonec úplně naopak. 

 

No trochu jsem odběhl od tématu, že si v Bostonu nacvičili stanné právo, ale ono to dost souvisí. Prostě když vidíme televizi vysílat programy, tak si uvědomit, že ono to může být hodně jinak. A asi zajímavějš než je ta sadistická verze reality podávané západním konzumním materialismem. Vždyť teď když se snaží o návrat ekonomického růstu je dobrý okamžik si uvědomit, že i tohle je celý blbost. Nejde mít nekonečný růst. Snaha by měla být myslím spíš o stabilitu. Jak mi přijde trvale udržitelný rozvoj jako jeden velký komplot, tak permakultura a prostě snaha o udržitelnost společnosti do dalekého horizontu budoucnosti mi je sympatická. Svým způsobem je možné vidět, jak i tenhle konzumní moloch se pozvolna mění. Nebral bych to pesimisticky. Občas dokonce i Evropská únie udělá dobré rozhodnutí. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Míka | středa 15.5.2013 18:43 | karma článku: 17,53 | přečteno: 798x
  • Další články autora

Jiří Míka

Jak na elitním diskuzním serveru NYX chybí diskuze

Server NYX bývá popisován jako elitní, protože pro přístup do diskuzí je nutné získat schválení. Mezi uživateli je mnoho odborníků z různých oborů včetně zaměstnanců České televize a jiných médií.

9.12.2023 v 20:06 | Karma: 14,72 | Přečteno: 700x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Moc velký reset na tak malý zájem masmédií

Všiml jsem si, že masmédia o Velkém resetu zároveň zmiňují konspirační teorie. Vlastně jsem nenašel snad ani jediný, který by je nezmiňoval. Tak počkat. Takže by o tom jinak ani nereportovali?

4.6.2023 v 4:18 | Karma: 20,59 | Přečteno: 441x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Hon na Ševčíka

Pan Ševčík se měl připlést k demontraci, když šel náhodou okolo. Spustila se démonizace a volání po jeho odvolání jako děkana VŠE. V demokratické zemi za to, že šel okolo demonstrace. Indikuje mi to směřování k povědomé totalitě.

16.4.2023 v 16:12 | Karma: 35,70 | Přečteno: 1078x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Reklamy - státem schválená propaganda

Až stát zakáže reklamy a marketing jako takový, pak mu budu věřit, že chce bojovat s manipulacemi. Vládní návrh na potírání "dezinformací" se hájí potíráním škodlivých manipulací. Ale reklamy si dokonce sám zadává.

5.1.2023 v 21:28 | Karma: 19,35 | Přečteno: 377x | Diskuse| Společnost

Jiří Míka

Korporace, banky i politici protlačují koncept metaverse

Jsme opakovaně upozorňováni, že dojde ke změně podstaty člověka - jeho propojení s digitálním světem spolu s genetickými modifikacemi a augmenty lidského těla. Od náhradních končetin po implantovaný mikročip.

28.8.2022 v 23:36 | Karma: 6,59 | Přečteno: 310x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Bratra bodl do hrudníku i hlavy. Za pokus o vraždu soud muži potvrdil čtrnáct let

22. května 2024  15:35

Muž z Litvínova si odpyká 14 let vězení za pokus o vraždu svého bratra, kterému zazlíval, že se za...

Vláda má jednat o návrhu na vznik nových sousedských dětských skupin

22. května 2024  6:06,  aktualizováno  15:32

Návrh ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky z KDU-ČSL, který počítá se zřizováním...

Volební spoty hrozí zelenými pomatenci i populisty. Ufoni slibují nadhled

22. května 2024  15:04

Česká televize začala vysílat volební spoty stran a hnutí, které kandidují v červnových...

Norsko, Španělsko a Irsko uznají Palestinu. Terorismus se vyplácí, reaguje Izrael

22. května 2024  9:47,  aktualizováno  14:36

Norsko, Irsko a Španělsko formálně uznají Palestinu jako stát. Bez uznání palestinského státu...