ČR daruje Turecku 20,4 milionů Eur (551,3 milionů Kč)

Z nějakého důvodu se EU rozhodla, že daruje Turecku 3 miliardy EUR, aby přesvědčily tamní režim, aby víc hlídal příliv uprchlíků. Ale proč prostě Turecku nenabídnout jako alternativu vykopnutí z NATO?

Také to koliduje s filozofií EU, která kritizuje státy ve snaze ochraňovat své hranice. Ale to je vedlejší.

Turecko je obviňováno, že spolupracuje s Islámským státem, tak takové podbízení nedává smysl.

Ne, nacpeme jim prachy, kterých tu máme evidentně dost. :-)

Normálně se o tom seriozně rozhodlo a všichni se tváří, že je to normální. Nejvíc to považují za normální novináři. Neptají se politiků, jestli se náhodou nezbláznili. Někteří politici proti tomu jakoby argumentují v opozici, ale jo je to schválené. EU daruje Tureckou 3 miliardy EUR.

http://zahranicni.eurozpravy.cz/eu/144513-eu-se-shodla-na-financovani-turecka-cr-zaplati-pul-miliardy/

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/zeme-eu-se-shodly-jak-financovat-tri-miliardy-eur-pomoci-turecku/1310853

Turecko se nechalo slyšet vyhrožovat Rusku, že v případě konfliktu ho spolu s NATO rozdrtí. Silná slova. 

Zároveň se moc nechová, jako by Turecko chtělo spolupracovat se Západem na potírání terorismu.

Tedy proč na ně prostě nezatlačit, že pokud nepřestanou podporovat terorismus, pak je vyhodí z NATO? Ne jim dávat peníze.

Na druhou stranu EU a státy Evropy rozhazují peníze poměrně běžně, takže to až tak moc nevybočuje. Samozřejmě ale nezůstane nic na učitele a jiné málo placené profese. A jiné zbytečné projekty. 

Junker, předseda Evropské komise, řekl, že peníze na pomoc uprchlíkům by se měly získat tím, že přestaneme stavět silnice. Přesněji silnice, které se nepoužívají resp. nikam nevedou. Dokonale si tak naběhl na vidle přiznáním, že většina projektů financovaných z dotací EU jsou na nesmyslné projekty.

„Silnice, která nevede nikam, i když je postavena podle finančních pravidel, je stále silnice, která nevede nikam,“ řekl tento týden na konferenci k rozpočtu předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker....Juncker naráží na to, že prakticky všechny projekty postavené z evropských peněz sice formálně splňují všechna pravidla, ale Evropě toho ve svém výsledku příliš nepřinášejí. Nenakopnou ekonomiku k dlouhodobému růstu ani nepřinášejí výraznější snížení nezaměstnanosti.Zdroj:http://ekonomika.idnes.cz/evropska-komise-chce-preskladat-unijni-rozpocet-f63-/eko-zahranicni.aspx?c=A150925_141624_eko-zahranicni_map1

Tedy celou dobu dotační program EU, který financujeme (a nyní údajně dostáváme zpět od EU skrze dotace více, než jsme jim dali), jde na nesmyslné projekty. Tedy jestli dostáváme víc, než jsme EU dali, je pak vedlejší, pokud jde o nesmysly, a větší část se zřejmě navíc utopí v korupci, než by se utopila v korupci vnitrostátní. 

Projekty formálně splňující všechna pravidla jsoucí zároveň nesmyslné. To napovídá mnohé.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Míka | středa 3.2.2016 23:34 | karma článku: 31,15 | přečteno: 687x