Nejsme děti

„V žádné zemi, v žádné zemi, v žádné zemi ani rozvojové, ani v socialistické, ani v kapitalistické neexistuje to, aby patnáctileté děti určovaly, kdy má odejít prezident, nebo kdy má přijít a kdo jím má být.” pronesl Miroslav Štěpán při svém památném projevu v ČKD před 21 léty.

Reagoval tak na to, že studenti, znechucení situací, vyprovokovali své rodiče k tomu, aby se něco začalo dít. Dnes jsou všichni rádi, že se to tehdy povedlo a že děti měly tenkrát víc rozumu, než jejich rodiče.

 

A jaká je situace dnes? OPS Člověk v tísni uspořádala mezi studenty středních škol studenské volby, aby zjistila, co si dnes studenti o politické situaci myslí. ČSSD získala podporu 5,27%, což je možná méně, než měla KSČ v roce 1989. Děti daly jasně na jevo, že si nepřejí, aby za ně pán s bradavicí bojoval a chtějí, aby odešel. Děti vidí lépe než jejich rodiče, že pán s bradavicí lže. A nechtějí, aby je někdo zadlužoval.

 

Na občanech této země je závažné rozhodnutí: Chtějí skočit se zadlužováním této země? Ctějí omezit klientelismus a korupci? Chtějí, aby jim politici přestali lhát?

 

Děti v tom mají jasno. Podle výsledků studentských voleb by děti volily TOP 09.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Michal Štěpán | čtvrtek 27.5.2010 9:07 | karma článku: 23,94 | přečteno: 1384x