Bude princ ze Mlejna králem?

Korunním princem ODS byl zvolen David Vodrážka, starosta Prahy 13, zřejmě za zásluhy ve výběrových řízeních na veřejné zakázky, které Praha 13 zadává přesně tak, jak je v ODS zvykem. Radnice Prahy 13 za to už dostala i napomenutí od antimonopolního úřadu.

Nejnákladnější probíhající investiční akcí městské části Prahy 13 je rekonstrukce kulturního domu Mlejn. Zánovní stavba, která ještě nedosáhla třetiny své životnosti, byla odstrojena na nosnou konstrukci železobetonového skeletu. Stavební práce byly zadány v podlimitním řízení těsně pod hranicí pro nadlimitní veřejné zakázky a půl roku poté byla témuž dodavateli zadána zakázka na dodatečné stavební práce. Po dokončení bude objekt vybaven víceúčelovým sálem pro 211 diváků, restaurací, hudební učebnou, zkušebnou a nahrávacím studiem. Deklarovaná celková cena 200 milionů korun nemusí ještě být konečná; už dnes je však jisté, že překoná cenu řady srovnatelných staveb v zahraničí. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže publikoval 26.března své rozhodnutí uložit Městské části Praha 13 pokutu za porušení zákona o veřejných zakázkách. Úřad konstatoval, že.: „...zadavatel podstatně ovlivnil výběr nejvhodnější nabídky. V případě jednoznačnějšího zadání mohl totiž obdržet větší počet nabídek či lépe zpracované nabídky, které mohly být pro zadavatele ekonomicky výhodnější."

Radnice městské části Praha 13 vzápětí vyhlásila další zakázku „Koncepce rozvoje Městské části" se lhůtou pro podání nabídek pouhé tři dny. Povinnou součástí nabídek však měly být dokumenty, které se stěží dají shromáždit rychleji než za dva až tři týdny.

David Vodrážka se uchází o místo V Poslanecké sněmovně, snad dokonce ve vládě. Už se těšíme, až praktiky z Prahy 13 bude používat v celorepublikovém měřítku. S Davidem Vodrážkou se podíváme z Prahy 13 až do Řecka.

V článku byly použity informace o hospodaření Prahy 13 převzaté z článku Ing.Helikarové a ing. Vašíčka http://www.top09.cz/regiony/praha/medialni-vystupy/?clanek=2065

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Michal Štěpán | pondělí 17.5.2010 8:30 | karma článku: 13,64 | přečteno: 1275x