Matějkistán: konečné řešení romské otázky a evidence Romů

Staví nás sice před potřebu řešit tzv. romskou problematiku, ale je zakázáno národnost či etnickou příslušnost při styku se státem zjišťovat a zohledňovat. Takže vážení, buď jedno, nebo druhé. Až budeme všechno o všech vědět, budeme moci jejich problémy řešit. Nebo taky ne.

Blog Idnes

Nejsem politik, nemám politické ambice, nepatřím k žádné politické straně. Jsem jen bloger, který si jen tak píše. Přemýšlím denně o problémech naší země.

Co problémů by se vyřešilo, kdyby lidé měli lepší přístup k zbraním a mohli si beztrestně střílet každého, o kom si myslí, že je ohrožuje. Jsem fanoušek amerického zákonu STAND YOUR GROUND, čili nejdřív střílej, pak se ptej.

A co problémů by se vyřešilo, kdyby se začalo všechno pořádně evidovat. Oni sice mluví o nějakém problému, ale jak máme vědět, že je to vůbec pravda, když ten problém nemá procenta a grafy a data, které bych moc rád viděl? Romský problém neexistuje, buď existuje a budou mi přístupná data, abych mohl napsat něco ke konečnému řešení nebo neexistuje a není co řešit.

Pokud existuje, tak chci vidět čísla. Tvrdá, černá, kulatá čísla. A národnost. A etnicitu. A rasu. Až budou všechna data k dispozici (mojí), pak se všechno vyřeší. Sice jsou lidi, kteří se schválně nepřihlásí k romské národnosti, když se sčítají lidi, ono vůbec sčítání lidu je velmi špatné a já jsem proti němu, ale uvádět národnost by se měla. Pokud se uvádět nebude pravdivě, od toho by měla být všudepřítomná komise, která data opraví. Poloviční Romák - Romák. Cikán - Romák. Slovák - Romák. Atd.

A hned by se vidělo, kolik se  jich rodí, kolik jich je na dávkách, kolik jich dostalo byty a kolik jich je v base. Protože žalovat se nemá, ale hlásit se to musí. A až to bude nahlášené, multikultíci budou čumět. Jaktože nikde není statistika? Chci statistiky. Při jakémkoliv kontaktu se státem prostě musí být statistika o etnickém původu, rase a národnosti. Něco za něco. Tj. vy mi dáte statistiku, já pak napíšu článek o konečném řešení.

Děkuji za pozornost.

Z pařezu

váš bloger, který denně přemýšlí a píše

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Michal Smutný | pátek 11.5.2012 10:59 | karma článku: 26,85 | přečteno: 2478x