Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

blueheart

11. 5. 2012 12:51
Moderní genetika

zjišťuje, že máme v DNA pěkný guláš, např. Češi mají mezi svými předky slovany všeho druhu, Němce, Skandinávce, Italy...Afričany, Blízký východ a někdo i Rómy, ale i různé humanoidní formy typu neandrtálce, takže mě ani moc neudivuje, když narazím na někoho, kdo má historicky "překonané" názory. Lidská agresivita stála desítky milionů mrtvých jen ve 20.století, ale nic se jí nevyřešilo, jen lidé (Západ, Japonsko apod.) zjistili, že tudy cesta nevede. Proto přišla poválečná vlna preferování míru i multikuluralismu. Autor samozejmě netuší, že pod hladinou sociálních jevů  probíhá evoluce lidského vědomí...ale třeba na to přijde, možná na Borech?

0 0
možnosti

Abadi stokrát jinak

11. 5. 2012 12:53
Re: Moderní genetika

Správně, s lidmi s "překonanými názory" nelze mít slitování, kdo nevěří socialismu... ehm, pardon, dnes multikulturalismu, musí být šílenec, nebo zločinec, do vězení s ním! :)

3 0
možnosti

Orzyi

11. 5. 2012 12:37
Karma

Asi tak, Matějkův recept na lepší společnost asi jako recept na gurmánský zážitek od Babici, karma Vám dobrý autore R^

1 0
možnosti

Kyr

11. 5. 2012 12:08
Nesmysly

Během miliard let evoluce se vyprofilovala ideální strategie pro přežití živých tvorů (ve vztahu k vzájemné agresivitě nebo spolupráci). Tato strategie říká (parafrázuji)- Pokud se s nějakým tvorem potkáš poprvé, chovej se k němu neagresivně a opatrně, pokud se s ním potkáš podruhé chovej se stejně jak se on k tobě zachoval při předchozím setkání... Tato strategie neplatí pouze z pohledu "profesionálního agresora" a "profesionální oběti", jinak je neotřesitelná.

Vztah k cizincům a lidem mimo vlastní společenství se úspěšně touto stregií řídí tisíce let. Nějaký 50 let starý teoretický výmysl salónních intelektuálů o vztahu společnosti k lidem, kteří jsou mimo ni či na jejím okraji prostě nikdy nebude fungovat. To že humanismus pěkně zní, nabírají se na něm politické body a dají se z něj vytřískat prachy nehraje žádnou roli.

7 0
možnosti

uumaa

11. 5. 2012 12:00
Karma

R^

0 0
možnosti

Hellmoon

11. 5. 2012 11:50
grafy a data

a co má být výsledkem? grafy a data dodám :-P

0 0
možnosti

petrph

11. 5. 2012 11:42
žádná statistika není a neexistuje

Protože národnost není pevný,identifikační údaj,tu si může zvolit takovou jakou se mu chce.Takhle definoval národnost  Anthony Giddens: „kulturní hodnoty a normy, které odlišují členy určité skupiny od jiných lidí“. Což se dá na Romy aplikovat  otázka je kdo si takovou práci dá, a dle této definici pak přiřazoval  národnost v evidenci(třeba trestných činů, vyplácení dávek..)

Tady jsme u absurdity extrému pozitivního rasismu, který jei třeba i v určitém kontextu obhajitelný, ale je poskytován skupině, kterou nedokážeme přesně definovat.Víme že ten kdo provedl "vypadá jako Rom", kdo si chodí pro dávky "vypadá jako Rom", peníze jsou poskytovány nějaké agentuře která je používá ve prospěch | Romů,ale nemůže prokázat že dotyční příjemci jsou "skuteční Romové (tedy měli v nějakém dokladu národnost romská..) Existujeme stále více ve virtuálně-mediálním světě kde pravá  fakta ani pevná evidence neexistují a nemají žádnou váhu...

0 0
možnosti

generál Patlay

11. 5. 2012 11:50
Re: žádná statistika není a neexistuje

Obcas prece neco unikne. Lounsko, rok 2001, cikani tvori 6% populace a 40% odsouzenych za nasilne trestne ciny:

http://www.britskelisty.cz/0108/20010829f.html

(V prepoctu je jejich kriminalita 11x vyssi nez u Cechu.)

1 0
možnosti

kladivo a srp, poroste ti hrb

11. 5. 2012 11:36
Matějkistán naštěstí ještě nehrozí

a p.Fanouš je nám vcelku jasný i s jeho původem a osobitým zabarvením;-€:-)

4 0
možnosti

pedr64

11. 5. 2012 11:30
kdysi před drahně lety

byl v TV diskusní pořad za účasti ministrů a cigánkých špiček. padla zde i otázka na zastoupení cigánské populace v nápravných zařízeních. okamžitě byl oheń na střeše, že taková evidence by byla nezákonná a jak se má vlastně poznat, kdo cigán je a není. hned na to cigánští představitelé vznesli požadavek, aby firmy vlastněné cigány a zaměstnávající cigány byly státem zvýhodńovány. na dotaz z pléna, jak se tedy taková firma pozná, najednou nebyla odpově´d

4 0
možnosti

J.K.S

11. 5. 2012 11:25
O "konečné řešení" se už pokoušel jistý muž s knírkem.

Takové řešení nechci. Chci normální společnost, kde bude jedno, jestli je pachatel blonďák nebo tmavovlasý a soudce i veřejné mínění ho bude soudit podle činů. Když je násilníkem blonďák, tak se ve společnosti nesvrhne bouřka nevole vůči blonďákům. Stejně by se neměla zvedat, když je násilníkem někdo s tmavší pokožkou. Darmo si budeme říkat, že je mezi nimi více kriminality. To není podstatné. Proč má moje romská sousedka trpět za darebáky z druhého konce republiky, jen proto, že má stejnou etnickou příslušnost. Stejně tak já nemohu za darebáka Koženého. Kupodivu ale nikdo nepořádá demostrace proti vypaseným nařvaným chlapům podobným Hušákovi, i když ten mě připravil o moc víc peněz než ti snědí zloději, kteří mi párkrát ukradli peněženku.

4 0
možnosti

generál Patlay

11. 5. 2012 11:54
Re: O

Chtit je jedna vec a realita druha. Realitou je ze etnikum plne agresivity se mnozi rychleji nez potkani a vase prani se tak posouva dal a dal k utopii.

2 0
možnosti

dr. Tereskin

11. 5. 2012 11:13
Hloupý článek

Všude na světě je etnicita pachatelů trestných činů uváděna, u nás, například u vietnamců také. Jen jedno jediné etnikum má výhodu. Není to o statistikách, je to o rovnosti.

4 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7407x
Jenom další obyč chlápek, další bloger