NEexpert: Česko v migrační krizi ukazuje, jak se politologie dělat nemá

Ačkoliv Doc. Mgr. Ing. Petr Kratochvíl, Ph.D. v http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-s-petrem-kratochvilem-reditelem-umv-fo8-/domaci.aspx?c=A151007_181659_domaci_neh (rozhovor pro iDnes) tvrdí: "Česko v migrační krizi ukazuje, jak s

Pan "Expert" dělá ostudu všem vzdělaným s titulem a jsem hluboce přesvědčen, že by iDnes nemělo podobně nekvalitní články ani publikovat.

Doc. Kratochvíl opakovaně zapomíná, že cílem rozhovoru je představit čtenářům odpovědi fundovaného politologa, nikoliv osobní názory Petra Kratochvíla. Jakoby snad zapomněl na rozdíl mezi politologem a politikem, když do článku cpe svoji  agendu. Odpověďi na mnohé otázky mají téměř nulovou hodnotu a preferoval bych poctivé "Nevím". Naštěstí jsem absolvent matfyzu, tak můžu nechat důkaz všech výroků čtenářům za domácí cvičení. Věřte mi, tak jednoduché úkoly se na matfyzu nedávají.
Rád bych si přečetl rozhovor s odborníkem, který dokáže reálně načrtnout důsledky naší zahraniční politiky, navrhnout alternativy a dokáže být kritický, jak k vládě tak evropské unii, aniž by nám vnucoval svůj světonázor o tom, jak jsou uprchlíci chudinky či teroristé.
Média by měla lidi informovat o tom, co stojí za uprchlickou vlnou, jak si EU představuje řešení uprchlické vlny apod... Rád si přečtu i články prezentující názor pro i proti. Nicméně konečné rozhodnutí, zda vítat uprchlíky s otevřenou náručí či se k nim otočit zády, by mělo být na nás a ne nám být vnucováno. Máme přece demokracii.

Autor: Michal Šindler | pondělí 12.10.2015 21:51 | karma článku: 31,17 | přečteno: 996x