Petice na podporu petic.

V demokratických zemích, kde se většina lidí  umípodepsat, existují petice. Petice je vyjádřením nějakého názoru, požadavku nebo nápadu. Důležitou podmínkou je, aby podepsané osoby skutečně existovaly.

Podepsané petiční archy se dopravují do instituce, které je petice určena. Například parlamentu. Pokud petici podepíše jen její autor, nedopravuje se obvykle nic nikam. Pokud se podpisů sejde sto tisíc, je třeba sehnat auto, kterými se petiční archy do instituce převezou. V instituci je někdo převezme. Obvykle vrátný. Instituce se musí obsahem petice zabývat a veřejně vysvětlit, že to nejde.

Přiznejme si, že význam petice není tak výrazný jako jiné formy komunikace s institucemi. Oslovená instituce se může stavět k požadavku vlažně, případně to celé zamést pod koberec. Ale zase občané podepíší petici někde v kavárně nebo doma u počítače a nemusí nikde mrznout na demonstracích.

Věci, za které se petuje, jsou velmi rozmanité, jak nás informují webové servery, které petice hromadí a kde se můžete bez obav připodepsat.

Největší počet petic se týká ochrany zvířat. Ochrany lidí se netýká skoro žádná. Samozřejmě, že nejvíc jsou opetováváni pejskové a kočičky. Volají po záchraně medvěda, který se potuluje po Valašsku nebo býka, co utekl – dokonce přeshraničně - z jatek v Holíči. Hned po zvířatech následují politici. Odstoupení Miloše Zemana (111 789 podpisů). * Podpora Miloše Zemana (7 207).

Co dál? Zachování krmných míst a boudiček pro kočičí bezdomovce v Litoměřicích. * Zrušení vysílání seriálu Přijela pouť. Výrazem světský uráží světské. * Anulování rozdělení Československa (9 podpisů). * Stop sečení srnčat! * Podpora znovuzavedení trestu smrti v ČR. * Půda je dar, neztraťme ani ar! * Na podporu babyboxů. * Proti střílení petard na Silvestra. * Petice za vybudování oploceného psího výběhu na území města Jihlava. * Zákaz islámu. * BOJKOT všem tzv. umělcům, kavárenským flákačům i televizní žumpě (3430). * Proti výstavbě cyklostezky chráněnou oblastí Stvořidla (to určitě podepíšu). * Stop cirkusům se zvířaty. * Zachování hostince U černého vola. * Zákaz uplatňování práva šárija (asi šaría) na území České republiky.

Ovšem zcela zásadní je Petice za zákaz dálkového ovládání činnosti lidského mozku.

Autor: Michal Konečný | sobota 23.3.2019 9:14 | karma článku: 4,76 | přečteno: 110x
  • Další články autora

Michal Konečný

Hlemýždi, plži a šneky.

10.10.2022 v 20:48 | Karma: 13,32

Michal Konečný

Čudlátka

9.10.2022 v 20:32 | Karma: 9,84

Michal Konečný

Život s dvojčaty.

4.10.2022 v 8:21 | Karma: 19,48

Michal Konečný

Minuta

24.12.2021 v 11:58 | Karma: 8,37