Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

CHytili mambu!

Odpoledne jsme tuto informaci ještě neměli, a tak jsme se s Hankou hrdinně vydali do Prahy volit. Pro každý případ jsme jeli na zcela opačný konec města do základní školy, kde byla naše volenka. Vůbec jsme se nebáli...

 

 

Chytili mambu!

Odpoledne jsme tuto informaci ještě neměli, a tak jsme se s Hankou hrdinně vydali do Prahy volit. Pro každý případ jsme jeli na zcela opačný konec města do základní školy, kde byla naše volenka. Vůbec jsme se nebáli a mysleli jsme na našeho známého kytaristu, jak asi statečně kráčí do volební místnosti, když z Hlubočep do Radotína je to pro mambu co by kamenem dohodil.

V naší kobyliské škole jsme vstoupili do první Bé. Kromě obvyklého volebního inventáře jako jsou urny, stoly, židle, nástěnky, volební komise a odpadkový koš na lístky nesympatických stran, byl přítomen i nával. Asi patnáct lidí stálo ve frontě před námi, aby splnili svou občanskou povinnost. Vypadalo to, že celá Praha se vydala odvolit hned zkraje, aby tam chudáci komise nemuseli tvrdnout přes půlnoc. Nebylo tomu tak. Každý se nechal úředně odškrtnout a s balíkem volebních plachet se šel zaplentovat. 

Jak jsem psal už včera, volební lístek do pražského magistrátu měl rozměr šesti plakátů A1. Když si to volič, co byl na řadě, v pozaplentí  rozložil, z jedné strany mu vyčuhovali sociální demokraté a z druhé hnutí cirkusáků a klaunů. To skutečně existuje, bohužel je snadno zaměnitelné s celou řadou jiných politických subjektů. Křížkování byla věda. Buď jednu stranu, nebo stranu a kandidáty z jiných stran a do třetice jenom jednotlivce z různých koutů pravolevopopula. Ještě větší věda byla zase to složit a narvat do úřední obálky, které byly dvě, neboť na nás padl los zvolit i senátora.

Nás dva zaregistrovali, aby nikdo nemohl jít dvakrát. To bych mohl jen já, protože můj syn se jmenuje stejně a je taky inženýr. Ale demokratický proces jsem nenarušil.

Příjemný pohled byl na oněch patnáct voličů před námi. Samí mladí, vypadali, že Semelovou ani Okamuru volit nebudou. Budou volit Piráty, usměrnila moje nadšení Hanka.

Vraceli jsme se po naší rodné D1, třicet pět kilometrů tři hodiny. A to na trase jen jedna úťoka do jednoho pruhu. Ale všichni, co odvolili, jeli na chalupy. A všichni, co nevolí, jeli na chalupy. A protože nestojí ten pražský dálniční okruh, co nám úplně všichni jako jedna strana slibovali ve volebních programech, společně s námi jely taky všechny kamiony, co měly někam cestu.

Teď už je noc z pátku na sobotu a už nám nikdo nic neslibuje. Politici se dva dny budou tetelit kvůlivá procentům. A po víkendu se spojí do koalice s těmi, o kterých nám tvrdili, že nikdy. Tak aspoň ta mamba, že už je ve vyhřívaném teráriu.  

 

Autor: Michal Konečný | sobota 6.10.2018 10:19 | karma článku: 9,03 | přečteno: 342x
  • Další články autora

Michal Konečný

Jsme ve válce.

Ta válka se vede o klima. Vykašleme se na korektnost a pojmenujme obě strany přiléhavými názvy: alarmisté a popírači. Spor se nevede o to, že se otepluje, ale jak moc za to může člověk. To první se dá změřit, to druhé vůbec ne.

28.9.2021 v 20:50 | Karma: 13,63 | Přečteno: 315x | Diskuse| Společnost

Michal Konečný

Zasadit strom trvá stejně dlouho jako namalovat transparent.

Vědci z Curychu přišli s novým řešením v boji s klimatickou krizí a globálním oteplováním. Podle jejich výzkumu by bylo potřeba vysadit bilion nových stromů, v přepočtu na rozlohu by se jednalo o velikost území USA a Číny.

26.9.2021 v 20:29 | Karma: 18,61 | Přečteno: 261x | Diskuse| Společnost

Michal Konečný

Chvála paměťnictví.

Jako pamětník jsem zažil, když u nás nastala televize. Vysílalo se asi tři hodiny denně v černé a bílé, televizorní bedna byla velká jako dvě stodoly, kdežto monitor byl jen o něco větší než obrazovka chytrého Samsungu.

24.9.2021 v 20:59 | Karma: 14,75 | Přečteno: 255x | Diskuse| Společnost

Michal Konečný

Blackout.

Mějte nádrž vašeho auta vždy plnou. To proto, abyste naložili příbuzné a odjeli s nimi na chalupu, kde se to dá líp přežít. Cestou už benzín nenaberete, čerpací stanice jsou na elektřinu. Ani vlaky a busy už nepojedou.

23.9.2021 v 20:57 | Karma: 30,96 | Přečteno: 868x | Diskuse| Společnost

Michal Konečný

Zachraňte pildušku.

Voláme vás na pomoc. Dejte to dál a informujte všechny své známé. V zoologické zahradě v Rožmitále pod Třemšínem je i párek pildušek kamerunských. Je to vzácný živočišný druh, kterému hrozí vyhynutí. Věříme, že i vy pomůžete!

21.9.2021 v 20:01 | Karma: 11,38 | Přečteno: 253x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Co mírová konference v Čapím hnízdě, napadla Černochová Babišovu kritiku

30. dubna 2024  17:30

Ministryně obrany Jana Černochová ostře reagovala na kritiku české muniční iniciativy pro Ukrajinu...

Opilý řidič kličkoval Brandýsem. Čtyři tisíce pro každého, uplácel pak policisty

30. dubna 2024  17:03

V druhé polovině dubna zastavila policejní hlídka kličkující a pomalu jedoucí auto. Cizinec, který...

Došla na Majálesu voda? Odmítáme to, říká pořadatel. GIBS prověřuje zásah

30. dubna 2024  13:56,  aktualizováno  16:57

Na sobotním festivalu Majáles v pražských Letňanech nebyl problém pouze s vracením peněz za zálohy...

Masivní sucho je zpět, hrozí požár jako v Českém Švýcarsku, říká klimatolog

30. dubna 2024  16:53

Podcast V den pálení čarodějnic Český hydrometeorologický ústav varuje před vysokým rizikem šíření požárů,...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 412x
Michal Jupp Konečný Narodil se na úpatí Nuselského mostu, když tam ještě nestál. * Do Prahy se vrátil za účelem vysokoškolských studií, ale to už měl zkušenosti s jazzem a rock’n’rollem. * Ale věnoval se divadlu, pro které psal hry a písničky. * Nakonec založil se svou ženou Hankou folkovou kapelu. * Aby měla kde hrát, začal organizovat koncerty v Malostranské besedě. * Z Malostranské besedy se stala Mekka všech folkařů, trampů, bluegrassistů a písničkářů. * Po deseti letech ho z Besedy vyhodili, protože tam uváděl režimu nepohodlné písničkáře. * Stal se šéfem břevnovského Klubu na Petynce. * Na dalších deset let se Petynka stala Mekkou všech folkařů, trampů, bluegrassistů a písničkářů. * V sedmdesátých a osmdesátých letech byl dramaturgem Porty, která se v té době z malých sálků vypracovala až na třicetitisícový Lochotín v Plzni. * Byl lídrem Folk a Country Klubu, který po třicet let pořádal v Praze koncerty v Lucerně a dalších velkých sálech. * Byl dramaturgem Českokrumlovského folkového festivalu, Svojšického slunovratu, Svojšického letorostu, Banjo Jamboree, Country rumpálu a dalších festivalů. * Psal do Mladého světa, Mladé fronty a dalších medií o hudbě. * Ve vydavatelství Panton připravil řadě dnes velmi slavných kapel jejich první alba. * Po Listopadu 89 se stal šéfredaktorem časopisu FOLK & COUNTRY, který vycházel 21 let. * Připravil devadesát televizních pořadů Folková setkání. * Je dramaturgem festivalů Zahrada a Folková růže. * Zatím mu vyšlo pět knih, jednak o hudbě a jednak humorných. * Má dceru a syna, čímž si zajistil šest vnoučat. * Jeho životní krédo: Vstoupíš-li do vozovky, nečum po ženskejch.