Jste připojeni?

A pokud, pak kolika megabajty za sekundu? A stojí to připojení za to? Já vám nevím. Připojeni jsme určitě ihned krátce po početí s matkou. Tou divnou šňůrou bez konektorů, co se jí říká pupeční. Na přenosovou rychlost se mne neptejte. Ale jen se narodíme, hned nás od připojení odstřihnou. A ještě pro jistotu udělaj uzel.

Tedy jako novorozeně jsme ihned odstřihnuti. Ale přitom existuje komunikace mezi matkou a robátkem. Tím nemám na mysli akustický projev řevu z aktuální potřeby potravy, ani břichabolu. Že by WI-FI?  Ještě nevidoucí dítě pozná, že se nad ním sklání matka.
Problém začne po jeho prohlédnutí. Opusťme onu trapnou dobu, kdy se kojenec domnívá, že jeho nejbližším kamarádem krom matky je žlutý gumový slon. Přeskočme období ťuťu a ňuňu, růžových či modrých bačkorek od milujících tetiček a podobné sebranky. Řekněme, že našemu dítěti jsou tři roky, má zažité hygienické návyky (už se nepodělává, ale o potřebu si řekne) a zkoumá svůj svět. A kam se chudák má připojit? Pochopitelně k rodičům. Do velké pevnosti svého zatím malého světa. Přijde období otázek. A je jen na rodičích, s jakou elegancí a trpělivostí to zvládnou. Jsem dědek, ale nevzpomínám si ani z mládí na nějaké hyperaktivní děti. Je zajímavé, že jejich výskyt se najednou množí u tak zvaných VIP. Možná to bude tím, že se tak chlubí volnou výchovou. Já jsem děti vychovával stylem Komenský – Frištenský. A ten Frištenský byl použit u obou pouze jednou. U kluka pravítkem přes prdel a u holky přes zimní oblečení studenou sprchou. Je s podivem, že mne obě děti mají rády a tehdejším výstřelkům se s oběma zasmějeme. Obě děti vystudovaly VŠ, obě jsou inženýry, ale nedomnívají se, že díky studiu jim narostla další díra. Víte určitě kam.
Zato rádi vzpomínají na prázdniny pod stanem, táboráky a písničky, i když jsem zpěvák a hráč velice slabý.
Ale zpět k tomu připojení. Člověk, ač je svébytná bytost, připojení přesto potřebuje. Zejména na rodinu a své blízké.

Také jste připojeni?

P.S.
Pokud ne, je mi vás líto a snad pomůže psycholog. Ale ruku do ohně bych za to nedal.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Michal Slavíček | úterý 7.6.2011 21:21 | karma článku: 11,60 | přečteno: 755x
  • Další články autora

Michal Slavíček

Umíme ještě diskutovat?

24.3.2013 v 9:30 | Karma: 15,67

Michal Slavíček

Chcete se spláchnout do WC ?

4.3.2013 v 8:17 | Karma: 10,09

Michal Slavíček

Objev století

23.2.2013 v 9:17 | Karma: 10,45

Michal Slavíček

Povolební spleen a chandra?

13.1.2013 v 14:50 | Karma: 8,02

Michal Slavíček

PUSY držet!

13.9.2012 v 18:49 | Karma: 17,03