Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Čip kosmodoga 3.

Hrál jsem si tou kostičkou dost dlouho ve snaze přijít na způsob adresování jednotlivých bloků, ale ne a nedařilo se mi stejně jak Mgr. Scottovi s elixírem mládí.

Ani úvahy mi tady moc neprospěly. Dva napájecí piny, jeden výstup. Pokud předpokládám, že může sloužit i jako vstup, zbývají pro adresy 3 piny, tedy 8 možných adres. To je zoufalé málo. Jasně, adresování musí být nutně dynamické. Což znamená, že jsem v rejži, to se nedá bez znalosti struktury a časování odhalit. A protože ten krám přehrává stále to samé, nejspíš má pamět posledně použité adresy a stavu. Takže pomoci by mohl jen zázrak, nebo náhodný stav. Počkat, náhodný stav, to ještě zkusím. Paralelně k výstupu připojuji osciloskop, k pinu 2 přes rezistor připojuji tlačítko spojené se zemí pro spuštění přehrávání. Tak: zapnout, spustit, vypnout a pořád dokola. Kdepak, kostka trvá na svém. Tak znovu. Nevím po kolikáté už obvod zapínám, když v tom okamžiku zvoní mobil, ležící těsně vedle. Prst ještě automaticky ťukne na spustit a ruka zvedá mobil: „Prosím?“ „Tady agentura Jedubaba, můžete mi věnovat..“ Pohled mi sklouzne na obrazovku osciloskopu a prudce polykám. Ta křivka je jiná! Kliknutím myši spouštím nahrávání a zároveň řvu do mobilu: „nemůžu!“ Vypínám ten ďáblův vynález a bum, bác letí do kouta za kohoutem a dalšími krámy. Pohled na obrazovku potvrzuje, toto je jiný záznam. Jenom je kratší. Po několika minutách počne křivka divoce skákat a bez varování přejde na rovnou linku. Končím nahrávání a ukládám soubor. Vypínám napájení. Hluboce se nadechnu a znovu zapínám, spouštím nahrávání do nového souboru a ťukám na přehrávací tlačítko. Kdepak, stará písnička. Odpojuji celé udělátko a pouštím si nahraný záznam. Překvapeně otvírám dutinu hubní dokořán jak vrata od garáže. Záznam je totiž v moderní angličtině. Podivné je poměrně hlučné pozadí. Obsah mne dost drtí, až k závěrečnému šoku. Vracím se na začátek a tady máte stručný přepis:

„.... stále nepotlačitelnou lidskou agresivitu alespoň na 100 oběhů. Ukončuji činnost kosmodoga a vracím se zpět. Doporučuji analyzovat a revidovat celý program, osobně bych dal přednost jeho úplnému zrušení. Z odeslaných zpráv si zajisté učiníte své závěry, jisté je jedno. Primární předpoklad, že spolu s rostoucí úrovní vědeckého poznání poroste úměrně i úroveň morální u těchto tvorů neplatí, nebo jen ve velmi omezené míře. Prostě tento předpoklad nemá obecnou platnost, jak jsme se mylně domnívali po zkušenostech s tolika jinými inteligentními druhy. Pokud se rada přesto rozhodne v programu pokračovat, doporučuji jej redukovat pouze na současně používanou podúroveň, bez dalších přímých fyzických kosmodogických působení. Tedy na úroveň publikování různých pseudovědeckých teorií, účelově upravených statistik, mediálních kampaní a dalších akcí uvedených v metodickém listu. Samozřejmě v běžně používaném konspiračním smyslu: „Vědci zjistili že ...“. Hypnopsychozásahy u VIP (tzv. osvícení či inspirace) omezit na minimum, pří....“ Zde záznam končí. Následuje jakési zakvílení, rána, řinčení kovu a skla a pak už jen ticho.

Když jsem se vzpamatoval, nějak mne na další pokusničení přešla chuť. Ale červ zvědavosti je velmi vytrvalý. Vzpomněl jsem si, že jeden z bratranců pracuje v laborce fyziky pevné fáze. A tak jsem mu poslal kostičku spolu s průvodním dopisem. Za pár dní mi přišel tento mail:
„Čau, ty starej vole!
Chtěl bych mít tvý starosti a Rótšildovy peníze. Ten krám, cos mi poslal, je evidentně zákaznický integrovaný obvod. Skoro bych se vsadil, že to je programovatelný simulátor audio-video koprocesoru elektronických sekretářů. Tyhle hračičky se tam používají jako pevně naprogramované a pro vývoj jejich softwaru slouží právě podobné simulátory. Vyzkoušel jsem běžné komunikační algoritmy, ale ten tvůj brouček má evidentně v háji dekodér adres. Proto ho taky někdo vykmit, jinak je to totiž dost drahá sranda, díky výrobě omezené na pár desítek, max. stovek kusů. Takže skončil vykmitnut podruhé v elektronickém šrotu na ekologickou likvidaci.

Měj se a čau Kódl.

P.S.
Příští měsíc budu na pár dní u vás ve městě. Tak se sčuchnem, pokecáme a něco si nalejeme do hlavy. K.“

Tohle je tedy definitivní konec čipu kosmodoga. Jaká ztráta. Takhle o tom můžu tak maximálně napsat sci-fi povídku. Třeba to tak má být. No nic, můj dog do mne šťourá rypákem a chce na jít procházku. A to je vlastně jediné, co teď mohu dělat.
Jenom mi řekněte, jak poznáme, jak to s kosmodogickým  programem nakonec dopadlo?

Autor: Michal Slavíček | pátek 7.1.2011 9:11 | karma článku: 7,89 | přečteno: 506x
  • Další články autora

Michal Slavíček

Umíme ještě diskutovat?

Asi naivně se domnívám, že diskuse je vzájemný hovor dvou či více osob k danému tématu (resp. problému), ze kterého by mělo vyplynout vzájemné porovnání a vyjasnění si jednotlivých názorů a pokud možno alespoň nástin řešení diskutovaného problému. Zároveň je třeba si uvědomit, že ne každý názor, k danému problému vyřčený, má stejnou váhu. Fundovanější pohled na konstrukci jaderného reaktoru bude mít jaderný fyzik a k mísení a kynutí těsta zase pekař. Nicméně oba mohou přinést zajímavý pohled na "parketu" toho druhého. Ale každý z nich má právo na svůj názor i právo tento vyřknout a obhajovat!

24.3.2013 v 9:30 | Karma: 15,67 | Přečteno: 948x | Diskuse| Ostatní

Michal Slavíček

Chcete se spláchnout do WC ?

Berte antidepresiva, berte homeopatika, berte... berte... berte.....Nebo chvíli přemýšlejte. Svět přeci nestojí na vás co jedinci a ani jím co jedinci nepohnete. Ale sami se sebou pohnout můžete. Tím, že budete přemýšlet. Vypněte televizi, zhasněte a uložte se na své oblíbené lože. Zavřete oči a ve zkratce si promítněte svůj dosavadní život. A budete-li při této projekci objektivní a sami k sobě poctiví, zjistíte, že pasíva i aktíva jsou celkem v rovnováze. Pak vás to přejde. Tedy to spláchnutí.

4.3.2013 v 8:17 | Karma: 10,09 | Přečteno: 247x | Diskuse| Ostatní

Michal Slavíček

Objev století

Program SETI asi všichni znáte. Nejmodernější technika sleduje hlasy z vesmíru, ale odpovědí je ticho. Obrovské ticho ze všech stran. Hovoří jen hvězdy, ale po signálech inteligentních tvorů není potuchy.

23.2.2013 v 9:17 | Karma: 10,45 | Přečteno: 386x | Diskuse| Ostatní

Michal Slavíček

Povolební spleen a chandra?

Jak si tak čtu povolební reakce, ať už ty mediální, či jednotlivců v diskusích, nestačím se divit.A čemuže to? Jak ona (média) či oni (konkrétní lidičkové) se (ne)dokáží vyrovnat s tím, jak prvé kolo voleb dopadlo. A jak se hledá viník či důvod, proč to dopadlo jak to dopadlo.

13.1.2013 v 14:50 | Karma: 8,02 | Přečteno: 622x | Diskuse| Ostatní

Michal Slavíček

PUSY držet!

A nebo uvidíte. Hned vás smáznem a příště zamáznem. Takto bohužel vypadá situace s cenzurou na iDnes. Nemá smysl se na ní obracet s protesty, protože sama proklamuje, že na ně neodpovídá. No budiž, je to její médium.

13.9.2012 v 18:49 | Karma: 17,03 | Přečteno: 821x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Juchelka byl zvolen místopředsedou Sněmovny, nahradil Dostálovou

26. června 2024

Aktualizujeme Aleš Juchelka z hnutí ANO byl zvolen novým místopředsedou Sněmovny. Nahradí ve funkci Kláru...

Poslanci rozhodují, zda vznikne vyšetřovací komise ke střelbě na fakultě

26. června 2024  5:10,  aktualizováno  14:55

Přímý přenos Návrh opozičního hnutí ANO na zřízení parlamentní vyšetřovací komise ke střelbě na Filozofické...

Soud podmíněně zastavil stíhání místostarosty Šumperka kvůli dotačnímu podvodu

26. června 2024  14:54

Krajský soud v Olomouci podmíněně zastavil trestní stíhání místostarosty Šumperka Karla Hoška...

Při sporu s jiným mužem omylem zabil dítě, soud uložil narkomanovi 17 let

26. června 2024  13:09,  aktualizováno  14:48

Ústecký krajský soud poslal na 17 let do vězení Michala Pokutu, jenž loni v Mostě při konfliktu s...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 962x
Starší pán, který snad ještě může něco říci. Tedy pokud mu to něco nešlohne ten tento, jak se jmenuje, ten co krade paměť. Alsasan - ne, Arenheim - ne, Alzheimer, jo,to je von!

Seznam rubrik

Oblíbené blogy