Výměna manželek...

  Chtěl jsem jeden večer strávit dokonalou hloupostí a kýčem, i povedlo se.Známý seriál vysílaný na Nově drahně let, a patrně úspěšný, jinak by ho nevysílali, nezklamal.

Nejde o to, že si Češi vyměňují, či předávají svoje i cizí manželky několikrát za život, podle statistiky asi 13 x, stejně tak mnohé manželky si předávají svoje manžele. V televizní show sice nejsou postelové scény, zato scénař je léty propracovaný do detailů tak, aby se přihlouplý divák spokojeně bavil. Z místa A do místa B odváží patrně auto televize Nova uplakanou manželku jedna, zcela divadelně rozloženou po plačtivých scénách a objímání s vlastní rodinou, kytice je nezbytná, do místa B, a totéž se děje v opačném gardu z místa B do místa A. Přivítání madam 1 v místě B je zatím ještě s úsměvem na líci, s dodáním nezbytné zeleniny na uvítanou rodinnou sešlostí v místě B.Totéž s madam 2 v místě A.

Manželka 1 v místě B, stejně jako manželka 2 v místě A, ještě v den příjezdu stačí prošmejdit celý kvartýr, obě jsou překvapeny špindírou která to místo opustila a začínají svorně nadávat na plíseň v lednici, šváby v koutech kvartýru i štěnice panáčkující v různých dírách, které nezřídka najdou. Jsou zhnuseny, disgustovány, zklamány a změklým srdcem zavzpmínají na svoji rodinku...proboha co moje děti, co moje děti, neudělala jim ta baba něco ?! První noc je sehraná jako bezesná, ženy v cizích postelích se tváří rozechvěle a údajně nemohou usnout. To jim nebrání, aby vstaly v deset.Další dny to ale jede naplno.S vydatnou pomocí režizéra zahrají ženy téměř dokonalé herecké etudy, nebohé cizí děti jenom civí jak se náhradní baba snaží, cizím manželům unizono začne mrtvět smích na rtech, a pohled na cizí babu se začne zajídat.

Tak a stop...jistě řekne několikrát režizér, vy pane Vomáčko musíte teď řádně zařvat, vám se to přece nelíbí, protože ta ženská vám dala nedopečený řízek...no tak, ještě jednou.Pan Vomáčka zařve, až se třepe lustr a vosolí to i nadávkou se které by zůstal štajf i pan prezident..., klapka ...dobrý pane Vomáčko, no a co vy paní Věro, vy si to necháte líbit ? Paní Věra si v klidu zapálí retko a vypalí na svého nového manžela, tak, že se to musí vytečkovat, jsme přece slušná televize, nebo ne ? Hotovo.Koněc filma.Tedy na chvíli.

Jdou reklamy.Ibalgin vám pomůže od bolesti, krkovice v Kaufkandu je jenom za 82.60 kč, kulma Philips je jednička, na drbání a svědění a úpornou plíseň, která vám může proměnit váš palec ve shnilou bramboru je nejlepšíj Růžový kvítek of Himalaya...atd.Až jsou diváci řádně zpracováni, že si chystají odskočit do Kauflandu pro zlevněnou krkovici, objeví se dávící se žena 1 v domě B, a se slovy ježíšmarjá já se z té špíny pobliju, utíká z kapesníkem u hubinky do koupelny. Stotřicetikilová baba v domě A se neustále opírá o smeták, protože je vyčerpaná z nicnedělání, pije jedno kafe za druhým a šoulá nožkama po stole, aby si nožky od nicnedělání odpočinuly.Jejímu nepravému manželovi to všechno začíná jakoby harašit v hlavě, brumlá si něco co musí televize vytečkovat, seřve svoji jedenáctiletou dceru ať furt nedržkuje.... jsme přece slušná televize, nebo ne ?....

Je polovina týdne, tedy televizních hrátek, a je třeba recipročně a spravedlivě rozdělit nadávky jednotlivých manželských párů. Manžel pan Vomáčka se jakž takž uklidnil, je třeba aby druhý manžel pan Votruba, manžel to od tlusté madam procházející se neustále se smetákem, také bouchl jako saze.I bouchne jako saze, začne cukat koutky úst, a chce cizí madam v jeho domě uškrtit. Blíží se finale. Paní 1 hupne do auta televize Nova a jede do svého bydliště v B, paní 2 do svého bydliště v A. A kytice, a slzy, a poskakující plačící děti, plačící matky a plačící matky matek, slzící vlastní manželé. Finale. Čtveřice manželat plus různý počet potomků na obou stranách sedí naproti sobě za stolem a je mír.Tedy chvíli. Pak si vzájemně vynadají, rozlijí kafe po stole, dětem pobryndají bílé slavnostní košilky. Pánové koulejí očima a madam se proklejí do pátého kolena.No a pak si odvezou patrně pár desítek tisíc, ale to už v televizi není.....

Autor: Michael Pálka | čtvrtek 15.2.2018 17:32 | karma článku: 33,78 | přečteno: 2343x
  • Další články autora

Michael Pálka

Čepiga a ti druzí....

6.5.2024 v 22:42 | Karma: 12,07

Michael Pálka

Fiala a Biden....a další...

20.4.2024 v 18:09 | Karma: 16,71

Michael Pálka

Euro-a jak to vidí....

30.3.2024 v 20:47 | Karma: 15,06