Tatík Klapzuba by se divil...

A nejenom divil, jistě by několikrát překousl svou pověstnou fajfku, kdyby měl možnost nahlédnout do našeho současného fotbalu. A Eduard Bass, autor té krásné knížky o Klapzubově fotbalové jedenáctce, by hořce zaplakal.

Český parlament, tedy poslanci plus Sněmovna má celkem 281 paní, dam a různých protřelých chlapíků, kteří se snaží nějakým způsobem elegantně přijít k penězům, většinou otíráním si kalhot a jemných sukní o poslanecká sesla.Tato armáda schopných, méně schopných i neschopných lidiček má papírově na starosti blaho asi deseti milionů obyvatel republiky, která má název Česká.
Na 320 000 registrovaných fotbalistů a více než poloprázdné stadiony je potřeba 202 fotbalových velvyslanců, tedy  poněkud nepoměr, z nichž je patrně více než málo bafuňářů či šíbrů, sedících na podobných štokrlatech jako ti v parlamentu, i s podobnými touhami jak přijít k penězům.A velmi, velmi často k pěnězům cinklým, či jinak  podvodným způsobem získaných.  Oni si ovšem říkají srdcaři, kteří zhusta tvrdí, že bez fotbalu nemohou žít, že fotbal je jejich jediná potěcha v tom šerém a nehostinném světě, že se cítí vnitřně neuspokojeni, když nemohou  nezištně radit jak se má vlastně fotbal dělat, samozřejmě ku" prospěchu a slávě naší republiky", jak jinak.
Bývalý šéf celé té podivné sešlosti, jistý Pelta Míra, maník nijak asketicky nevypadající, šermující fotbalovými dotacemi, s pozicí vydřevenou penězi a krytý z jedné strany madam z ministerstva, jistou Kratochvílovou, která se cestou do vazby  motala do svých šatiček a majíce burku, tak by ji jistě použila, aby byla skryta před kamerami vilných fotografů. A ze strany druhé bývalým  policistou jistým Sinuckým, který Mírovi Peltovi do budoáru namontoval štěnici, aby mu o ní vzápětí řekl.... "samozřejmě, že mě vše řekne, vždyť mu dávám 100 000 měsíčně ", říká Míra Pelta . Ano, z fondů pro rozvoj fotbalu se dobře bere. Pelta Míra přišel na Valnou schůzi valného shromáždění dvou komor FSČS rovnou z vazby, protože se se 202 poslanci nemohli dohodnout na předsedovi.Prý v emotivním projevu prohlásil, že chce ve fotbale zůstat, / tomu rád věřím/, protože mu má co dát, a ukončil to oceněním jistého Berbra ......protože ten prý má koule, /kde jsme to už slyšeli /, a umí dělat byznys.Nakonec zamával prackou a řekl "lidé, mám  vás rád, bděte."
Ne, současný fotbal ne, děkuji nechci!
 A protože u nás se nedomluví ani dvacet lidí natož dvě stě, přijel na toto slavnostní čepobití našich bařtipánů jistý Surkis , potentát FIFA, či UFA, čert ví co to je, praštil do stolu a řekl, "tak takhle soudruzi ne !"Je původem z Ukrajiny, mohl si  to dovolit..Jak jsem se dočetl, pan Surkis má zásluhy na tom, že nebyl zavřen exprezident FIFa pan Blatter a exprezident FIFA  pan Platini, hoši byvší odsouzeni za korupci. Jak to všechno ten fotbalový kouzelník a jistě srdcař udělal, ví pouze Bůh.  Pan Surkis má také pro své nekalé kšefty zakázán vstup do USA.
Ne, současný fotbal ne, děkuji nechci!
Když si k naší fotbalové slávě připočteme "30 kapříků- Ivánku kamaráde...",kdy každý kapr má cenu mnoha našich bankovek podložených zlatem, nelze nevzpomenout na velkochmelaře a velkouzenáře a bývalého předsedu fotbalového svazu našich kopálistů, bosse  Chvalovského Františka, trestně stíhaného v roce 2001 a v roce  2011 souzeného za úvěrový podvod cca 1,5 miliardy korun, nevím jestli   odsouzen, nicméně amnestií našeho lidumila exprezidenta Klause Václava shledán nevinným. A nejsme u konce. Fotbalový boss z fotbalových Drnovic dluží pár milionů asi dvacet či čtyřicet jistému milirdářovi Sehnalovi, jak jsem se dočetl v dávném tisku./ I když 20 nebo 40 milionů může být miliardáři docela jedno/. A pak je tu kontraverzní, jistě také srdcař Berbr Roman, který je pořád ve hře, a pak odejitý kontraverzní, jistě také srdcař Košťál Vlastimil, bývalý boss na sesle číslo 1 českého fotbalu, který nabízí  své rady až ze své haciendy v Rakousku.
"Český fotbal je žumpa...", prohlásil fotbalista Baroš.
A v českém fotbale létají nabroušené kudly vzduchem, samopal je osobním přítelem mnohých, osm kulek museli doktoři tahat z těla fotbalového bosse Starky, který se někomu hrubě, možná oprávněně, znelíbil.Stopy vedly k našemu nejslavnějšímu bossovi na dráze zločinu, světově proslulému Krejčířovi, bručícímu nyní ve vězení v jihoafrické republice.Jihoafrické maminky černé i bílé tam straší svoje děti českým mafiánem místo čerta před spaním.
Když k tomu připočteme drobnosti, jako cinklé zápasy, cinklé rozhodčí, Křetinského kabelu plnou důkazů čehosi o komsi, trenink našich ligových fotbalistů v padání, simulaci, svíjení na zemi, bolestivých výrazech, v zápětí však hrdinného sebezapření a křepkého pokračování ve fotbalovém klání, fotbalových etud hodných vstupu do Národního divadla, do toho nějaká zapřená "Maradonova zlatá ruka", nu pak, když si ještě vypůjčím z hokeje částku 500 000 tísíc kč, kterou jistý movitě bláznivý  rodič zaplatil trenéru Růžičkovi, aby jeho klučina mohl vůbec hrát, a pan trenér to shrábl a potom popřel, nu pak....
Děkuji, nechci ! Omlouvám se těm, kteří zatím nejsou evidováni, či na které jsem zapomněl..

 

Autor: Michael Pálka | středa 20.12.2017 19:44 | karma článku: 18,75 | přečteno: 507x
  • Další články autora

Michael Pálka

Čepiga a ti druzí....

6.5.2024 v 22:42 | Karma: 12,07

Michael Pálka

Fiala a Biden....a další...

20.4.2024 v 18:09 | Karma: 16,71

Michael Pálka

Euro-a jak to vidí....

30.3.2024 v 20:47 | Karma: 15,06