Stále stejná komedie,

politických stran k nám lidem tam dole, kterou mnozí z nás zase sežerou, byť se to ohlupování opakuje pravidelně a periodicky.Tentokrát jsem si vyčlenil ODS, ale jsem přesvědčen, že by takto hovořila každá politická strana u nás

Před několika týdny jsem byl pozván kamarádem v Brně na agitku, představení, meeting, sešlost, nevím jak to nazvat, představitelů strany ODS, která se konala v hospodě na Tř.kapitána Jaroše.Nu proč ne, řekl jsem si, pobavím se.Pobavil jsem se. Začátek nebyl špatný-půl hospody pivních štamgastů, pro zájemce o program ODS byla půlka druhá.Pro půlku druhou byla připraveno bílé víno nepochybně z jižních moravských svahů, nadýchané buchtičky nějaké brněnské matičky, které se vskutku rozplývaly na jazyku, nálada pochopitelně jihla, protože dobrý trunk a jídlo dělá i z nepřátel přátele.
Uhodila hodina H a se skluzem 10 min., toť v toleranci, přišel fešák profesor Fiala a mladá blondýnka Judr Vaňková, kandidující na primátorku či co.K nim se vecpal ještě jakýsi chlapík s mikrofonem. I poslední "bochtička" zmizela v hubě zvědavého sympatizanta ODS a asi padesát chlapíků a dam, já s nimi, svorně čumělo na profesora a madam.I začal chlapík s megafonem.Mluvil dost dlouho o charakteristice a charakteru budoucích přednášejících, potom se slova ujal prof. Fiala řekl totéž, po něm Judr Vaňková to všechno zopakovala.Nu řekli jsme si s kolegou 15 minut uběhlo furt nic nevíme, snad by to stačilo.Očekávali jsme dotazy ovíněných pánů a paní.

Nic.Scénař byl připraven jinak.Otázky z papírku předem připravené dával onen maník s megafonem, byly to otázky typu "co říkáte na minulou vládu soc. dem . v Brně atd. A pan profesor spustil hlasem katedrovým jak je a bylo vše špatně za vlády sociální demokracie, a to se mlelo pořád dokola, totéž v jiné tónině řekla paní Judr Vaňková. Hodiny utíkaly, nic neříkající samomluva trvala už 30 minut, 40 minut, předčítané otázky pána z megafonem se pořád vrtaly v minulosti a naplněný sálek docela fascinovaně čuměl.I začal mně stoupat krevní tlak, vystrčil jsem pařátu, doufaje, že budu vybídnut co vlastně chci. Trojice ovšem mlela pořád dokola, byl jsem zcela ignorován, takže jsem se nedostal k jednoduché otázce: "Nezdá se vám, že za 55 minut by to už stačilo, nic jsme se nedozvěděli, povězte co hodláte zlepšit a hlavně jak to uděláte "! 

Po 58 minutách sebechvály na jedné straně a očerňování na straně druhé jsme se s kolegou zvedli a odkráčeli do brněnských ulic.V zájmu pravdy musím říci, že jsem se potom dozvěděl, že po  šedesáti minutách se na nějaké dotazy skutečně dostalo.

Malý dovětek.Další den jsem kráčel po České ulici v centru Brna a nějaká blondýnka mě vtiskla do ruky jakýsi propagační leták ODS.I vzkypěl jsem jsem hlasem namíchnutým a vychrlil na ni co všechno jsem slyšel a vlastně nic nedozvěděl včera na shromáždění ODS."Sakra" řekl jsem mimo jiné, "byla jste tam? To se nedalo poslouchat"! 

 "Byla" , řekla ta blondýnka, "já jsem ta JUdr Vaňková která tam přednášela".No neměl jsem včera brejle....ale rozešli jsme se smírně.

Nejsem sympatizant ODS ani ČSSD, /s Onderkou to pár let vrchovatě stačilo/, ale jsem přesvědčen, že podobné vystoupení s očerňováním všech ostatních stran a vynášení zásluh svých a své strany by bohužel dělala jakákoliv strana.Je to velmi, velmi hloupé, ale patrně docela úspěšné.Bohužel.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michael Pálka | čtvrtek 30.8.2018 20:08 | karma článku: 37,25 | přečteno: 2673x
  • Další články autora

Michael Pálka

Čepiga a ti druzí....

6.5.2024 v 22:42 | Karma: 11,39

Michael Pálka

Fiala a Biden....a další...

20.4.2024 v 18:09 | Karma: 16,46

Michael Pálka

Euro-a jak to vidí....

30.3.2024 v 20:47 | Karma: 15,06