Pracoval jsem pro Trumpa...

Tedy já ne, mne by Trump nezaměstnal ani zadarmo, ale můj kamarád David, který žije v New Yorku už 25 let.

Je to chlapík, který umí několik řemesel, výborný svařeč a  pracant s úvahou a fištronem.Takový se kdekoliv v Americe neztratí.A pak, nenechá se odstrčit, a tam kde ví, že má pravdu, prosazuje ji s patřičnou neústupností.Na to se v Americe slyší.

"Můj boss sehnal zakázku na opravu střechy Trump Toweru". říká David, /Trump Tower je honosná budova na 57. ulici v New Yorku 200 m vysoká, sloužící jako kavárna, a hotel, patřící Donaldu Trumpovi, jak jinak/.

" Přišli jsme tam v určenou hodinu a minutu, Donald se  podíval každému do ksichtu na pár sekund, projel nás jako pilníkem, poznal i co jsme měli ke snídani a tři hned vyhnal,ty, ty a ty, mávl rukou, vás nechci....get out"."A vy chlapi", obrátil se na mne a tři Španěly," potvrzení o nemocenském pojištění a žádný švindl a tyhle vaše zatracený  cajky k ničemu- vyhoďte" a ukázal na naše zajišťovací pásy ve výškách, které jsme měli....."kdyby se vám zamotala palice a vy padli dolů na hubu, nenechám se zavřít". 

Přihrnul nám zcela nové, kde různých hejblat  bylo třikrát tolik a zajišťovacích spon, klapek a  řetízků 6 x tolik.Tumiče pádů, kladky, blokanty a zajišťovací lana, karabiny...kšírování jako na koně.Odhadnul jsem cenu jednoho na 1000 dolarů.Ten můj zcela zachovalý jsem koupil za 150. Trumpovi bylo samozřejmě zcela jedno, jestli nějaký chlap padne z dvouset metrů  a bude na cimpr campr...ale Amerika je tvrdě spravedlivá, soudní procesy si nikdo nepřeje...  Druhý den jeden ze Španělů nepřišel.Zmizel pás za 1000 dolarů, i ten můj za 150.Náš boss se mohl zbláznit a vycinkal Trumpovi 1000 dolarů".

"Docela úspěšný začátek"řekl jsem.
"Jo, to se tomu Španělákovi povedlo.  Španělákovi jsem ten můj pás docela odpustil, i když jsem ho už v životě neviděl, protože...no protože natrhl kapsu tomu našemu bossovi.Ten zatracenej boss, tentokrát Polák, zcela nespolehlivej, perverzní typ,  nás okrádal kde se dalo. Tři týdny nám jednou nedal prachy, pozval si nás do nějakého pubu, že nám to vyplatí, čekali jsme pět hodin-ten darebák nepřišel.Nakonec jsme si ty naservírovaný drinky museli zaplatit sami.

Příště, když se mezi námi objevil, jsem řekl, chlapi, zamkněte za námi dveře, vecpal jsem ho do kumbálu a v  tom kumbálu přidusil. Ty peníze jsme dostali."Podíval jsem se na Davida jeho 193cm a 120 kg a uvěřil jsem.

"Jo to je Amerika ", řekl, usmívaje se.

 

Autor: Michael Pálka | neděle 19.1.2020 2:01 | karma článku: 19,18 | přečteno: 713x
  • Další články autora

Michael Pálka

Čepiga a ti druzí....

6.5.2024 v 22:42 | Karma: 12,07

Michael Pálka

Fiala a Biden....a další...

20.4.2024 v 18:09 | Karma: 16,71

Michael Pálka

Euro-a jak to vidí....

30.3.2024 v 20:47 | Karma: 15,06