Některé pozoruhodnosti naší politiky...

Od roku 1990 jich byly mraky. Od sympaticky úsměvných po nesympaticky srandovní, až po nesympaticky srandovní a hloupé.

Tím vůbec nechci říci, že před rokem 1990 nebyla s našimi politiky sranda.Ta nádherná vítací líbaní-líčko na líčko-nejméně pětkrát po sobě, staří pánové Brežněv s Husákem se toho nemohli nasytit, davy provolávající naším komunistickým paprikům sympatie na 1. máje atd. jednoduše švejkovina převeliká.Někdy a pro někoho to zase taková sranda nebyla, vrchnost si nenechala čurat na paty.Novinář Škutina za prohlášení, že prezident Novotný je vůl , dostal karcer dva roky, Chartisté byli zavíráni, naše Vysokoprevazchoditelstvo si žárlivě střežilo svoje výmysly

Když novopečený prezident Václav Havel vypochodoval k slavnostní přehlídce čestné jednotky sice v dobře, leč patrně poněkud narychlo spíchnutých kalhotách nad kotníky, vyvolalo to sympatie s úsměvem.

„Já vycházím z toho, že mám něco jako poslání možná od nejvyšší bytosti“.Sláva páně Paroubkova hvězd se dotýkala...Sranda, ano, ale bez úsměvu.Nicméně pan Paroubek to myslel vážně.

Za nesympaticky hloupé bych považoval třeba "hovory u bazénku" systém ptejte se mě na co chcete, na co chci vám odpovím, pana Škromacha, jakož i selfíčková manie téhož pána při procházce Osvětimí, systém "přičísnu si ještě pěšinku", nebo "křišťálově čistá" obhajoba našeho úspěšného mašinfíry Grosse, svého času 2. muže ve státě, o tom jak přišel k pěnězům, jinak také viděného na plakátě ČSSD mezi paní Buzkovou a panem Zemanem, když kamsi kandidovali a humor lidu to nazval trefně "máma s tátou vedou chlapce do školy".

Dary potřebných- velkouzenářů, velkoobchodníků, velkoprůmyslníků a jiných velkomagnátů, kteří se přezouvali uctivě v předpokoji do papučí, aby vůbec mohli jenom zaklepat na dveře vrchní ředitelky paní Nagyové, nyní Nečasové a věnovat jí za povšimnutí půl zlatnického krámu bych charakterizoval …..bylo by to směšné, kdyby to nebylo tak trpké... k tomu nutno připočíst ještě zdařilé herecké etudy jako pravidelné líbání zprava a zleva a zase naopak, ručku v ručce, patrně stále zamilovaného pan Nečase, který tak častoval svoji ženu kdykoliv měla vstoupit do soudní síně. Dobrotivé matičky u televize jistě slzely a říkaly :“Táto, vždyť oni se mají tak rádi.“

Za nesympaticky srandovní a hloupé, a to s vykřičníky, považuji třeba, když vnitřně rozervaná paní Klausová četla dopisy svých synů začínající" táto ty jsi nejlepší" překvapeným davům na Staroměstském náměstí v Praze v době t.zv."Sarajevského atentátu", a její štkaní nad nespravedlností světa. Nedovedu si představit, že by se toto stalo kdekoliv na západ od naší republiky, ba vůbec kdekoliv.

Za nesympatické a extra hloupé s ještě více vykřičníky považuji nedávné slavnostní spálení rudých trenclí, které chvíli vlály na Hradě místo prezidentské standarty.Za důstojné přítomnosti pana prezidenta, hradních prelátů, podprelátů, hradní ochranky, vybraných a prověřených hasičských odborníků v ohnivzdorných vestách. Po krátké řeči pana prezidenta byla tato prezidentská pohana rozcupována, pošlapána, zapálena a popel vhozen do Rýna."Bože ochraňuj krále"!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michael Pálka | čtvrtek 18.10.2018 19:49 | karma článku: 18,14 | přečteno: 527x
  • Další články autora

Michael Pálka

Fiala a Biden....a další...

20.4.2024 v 18:09 | Karma: 16,46

Michael Pálka

Euro-a jak to vidí....

30.3.2024 v 20:47 | Karma: 15,06

Michael Pálka

Války a jak to všechno chápat...

24.2.2024 v 12:22 | Karma: 14,93