Klapzubova jedenácka, aneb kdo neskáče není Čech.

Kdyby se tatík Klapzuba díval na dnešní fotbalové mače, patrně by překousl nejen svou starou dýmku, ale i darovanou dýmku od jejich englického veličenstva.

Nevím, zda-li v kabině před zápasem dává trenér rady "zchromte obě spojky a střed zálohy a potom uvidíme" jako španělský trenér Alcantára dle popisu Edarda Base, ale trenérské běsnění v šatně kteréhokoliv fotbalového mužstva po prohrané první půli si dokážu docela představit, vida na jakýchsi záběrech z 1. A třídy dorostu, jak trenér prohrávajícího dětského mančaftu sprostě lál vyjeveným klukům.Vzteklý  trenér kreslil pro větší názornost kostrbaté kroužky na tabuli. "Pepa měl hrát placírkou místo to brát z voleje, Škrkánek měl stát tady, a on sakra stojí tady, a největší vůl jsi ty Mates .... on trefí tyčku "! Fotbalová radost je rázem složitější než šachy.

Jak vyhrát ? Je to jednoduché. Když Klapzubáci porazili Slavii 9 k nule, vyšel tatík Klapzuba na balkon, vyndal z huby fajfku, pošoupl beranici a tisícům nadšených diváků řekl:"to je tak. Já jsem jenom řek': setsakra kluci nandejte jim to! A oni jim to nandali."

Vše je dobré pro vítězství. Nejlepší je ovšem simulace pádů, svíjení se na zemi, případně než tam hráč dopadne, udělat ještě šest kotrmelců ve vzduchu.Simulace se poctivě trenuje."Von Franta to udělal ohromně, sudí mu to sežral i s navijákem", slyšel jsem sám z rozhlasu rozradostněného sparťanského hráče,  když Sparta dala z přímého volného kopu gól.Tahání za dres soupeře je normální, občas příjde Maradonova "zlatá ruka", urážlivé poznámky na adresu soupeře jsou rovněž normální, udivené obličeje bohatýrů a kroucení hlavou těch, kteří jsou eventuálně napomenuti, nebo nedej Bůh vyloučeni, hulákání trenérů za lajnou"to sakra není možný, Franta je čistej jako lilie". V šatně mu patrně řekne"vole, zchrom ho, ale sudí to nesmí vidět"! Udělání z varlat soupeře melanž sice normální není, ale třeba to do módy příjde.Stalo se to v německé lize, kdy český hráč stiskl protihráči tato citlivá místa tak, že ten se sesul okamžitě k zemi, jestli ještě někdy hrál, /ten postižený /, nevím.

"S vámi hrát nebudeme, vy jste profesionálové, my hrajeme pro čest a vy pro peníze.Já s vámi nechci nic mít", řekl hoch, když jeho a pár kluků  oslovil mančaft Klapzubů, aby si s nimi trochu začutali.
Dal jsem si tu práci a vyhledal na internetu platy současných špičkových fotbalistů.Tedy: Přepočteno v milionech českých korun měsíčně. Messi 162, Ronaldo 175 , Roony 51, Kaká 14, Čech 15.......pro srovnání Merkelová 0,5, modelka Kůrková 10, Obama 0,75, Clinton 10, Putin 2,7, Medveděv 0,27.Jen nevím, proč se třeba naši špičkoví vědci tak mizerně učili, že museli studovat vysokou školu.

 Velký náčelník Birimarataoa, to je ten, který měl v nose nejvzácnější dar, tužku Kohinnor tvrdosti HBB řekl: "Fotbal je dělat kopat"! Tedy podle Eduarda Base.

 

Autor: Michael Pálka | sobota 8.10.2016 12:39 | karma článku: 16,72 | přečteno: 340x
  • Další články autora

Michael Pálka

Čepiga a ti druzí....

6.5.2024 v 22:42 | Karma: 12,07

Michael Pálka

Fiala a Biden....a další...

20.4.2024 v 18:09 | Karma: 16,71

Michael Pálka

Euro-a jak to vidí....

30.3.2024 v 20:47 | Karma: 15,06