Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kdyby se hloupost mohla vznášet....

populární věta Dr.Strossmayera v podání Miloše Kopeckého.Jan Werich to vyjádřil jinak:"Kde blb, tam nebezpečno."  

Bývalý hodonínský zastupitel či radní, kráčeje po svém příjemném městečku, jat zlou předtuchou a živen propagandou českých medií, oslovil jistého černého chlapíka, jak se později ukázalo amerického vojáka, Afroameričana , který byl v tomto malém moravském městě se svými dvěma dětmi a se svou manželkou. Hodonínan popsal pak amerického cizince jako muže, který mluvil nějakou lámanou hatmatilkou připomínající angličtinu.Důvodem oslovení byla netořesitelná víra,že se jedná o nebezpečné osoby, které obelstily našeho ministra vnitra, byť ten měl ládovačku a neprůstřelnou vestu, a  osoby nezákonně vnikly i s nebohými dětičkami přes ostře střežené hranice.Podezíravý Hodonínan poslal na rodinku ještě pořádkovou místní policii, ta se ale loudala a přišla, když nebezpeční cizinci byli v trapu. Bylo by třeba mu příště předhodit třeba Korejce. Jistě by poznal toho extra nebezpečného ze severu.Amen.

Další představitel útočné pravice také Moravan, tuším jménem Pelán, shodou okolností také místní politik, a to z Brna -Králova Pole, před několika lety začal vyškrábávat srp a kladivo na pomníku padlých sovětských vojáků v Králově Poli, protože se mu tato kombinace hrubě nelíbila.Pokud si vzpomínám tak ještě namítal,že pomník tam nepatří, jelikož vojáci jsou pohřbeni o dvacet metrů dále.Hloupost až dětinská.

Dle mého názoru do této švejkárny zapadá i sovětský tank, posláný expres z Prahy, který v roce 1991 přemalovali odhodlaní a napružení čeští hošani na růžovo, a který poslali pražští radní tuším v květnu 2017 Brnu jako cenný umělecký dar.Tank je rozvalen ve své růžové kráse před Červeným kostelem , občas přemalováván na zeleno a fotografován udivenými cizinci Také růžový tank není mým šálkem čaje.Nesdílel jsem a nesdílím tento způsob českého humoru.

Chápal jsem velký vztek a pocit nemohoucnosti a ponížení, /také jsem je měl/, když nějaký muž v Brně 21.srpna 1968 mlátil velkým kladivem do sochy maršála Malinovského, ale rok 1991 byl už drahně po podobných a pochopitelných emocích, byť se srpnovou sovětskou okupací zastavil vývoj u nás na dvacet let.Tyto nezdvořilé šaškárny si odpustili jak Rakušaně svým památníkem sovětským vojákům padlým za II.světové váky ve Vídni ,tak Němci svým památníkem v Treptower parku v Berlíně. A to ve Vídni padlo, nebo bylo zabito několik desítek tisíc rakouských, německých a sovětských vojáků v Berlíně několik stovek tisíc vojáků obou stran a Berlín především Sověty srovnán se zemí.Myslet si,že sobě a světu dokážeme odhodlanost a „chytrost“ tímto způsobem, je hluboký omyl  Možnost zachovat se jinak jsme ve 20. století měli 2 x.V roce 1938 a v roce 1968.

"Budeme sedlat", řekl by Masaryk.Naopak-krátce po roce 1968,když jsme se oklepali z prvního šoku, rostly přihlášky do komunistické strany.

Neblbne se jenom u nás.V USA dav bláznů zdemoloval sochu generála LEE, který byl velícím generálem Konfederace v občanslé válce Severu proti Jihu v letech 1861-65.A americký Jih jak známo, nechtěl pustit černochy z otroctví, I když otázka otroctví nebyla jediným důvodem války. Odplata po 150 letech ! Vlajky Konfederace jsou už mnohde brány jako symbol bílého rasismu a ničeny.Je pravdou, že skutečně v USA existují projevy bílého rasismu. Ale příznivců KU-Klux -Klanu je v USA z celé populace 300 milionů Američanů jen asi 8000.Že by se ale všichni Afroameričané chovali zcela příkladně, je pochopitelně také nesmysl. Je třeba také vědět, že přibližně polovina z asi 700 000 mrtvých v občanské válce 1861-65 v USA byli vojáci Unie.Tedy té Unie, která bojovala za zrovnoprávnění Afroameričanů./ v New Yorku jsem byl přítomen, přednášce o jedné z bitev občanské války . Z asi 300 přítomných, byl jeden jediný Afroameričan./

Není a obávám se, že nebude “míru pod olivami”.Lidstvo je příliš ovlivnitelné jedinci, kteří svým charismatem podporovaným enormní, dlouhodobou, z počátku docela jemnou, později čím dál silnější a masivní propagandou, dokážou s občanem manipulovat tak, že ten ztratí svůj původně jasný úsudek a stane se přesvědčeným vykonatelem  pokřivené vůle  těchto psychopatických jedinců. Demokracie se zvrhne v demagogii, kdy lid jde slepě za svými vůdci a vykonává poslušně jejich záměry. Hitler a vysoce kulturní Německo  toho  bylo příkladem. V případě některých muslimů pak tomu nahrává doslova kamenné a rigidní náboženství, které v rukou fanatických imámů vypaluje v mozku mnohých souvěrců zcela zaslepené uvažování s jediným cílem.Zničit a zabít.

 

 

Autor: Michael Pálka | středa 23.8.2017 3:33 | karma článku: 19,45 | přečteno: 804x
  • Další články autora

Michael Pálka

Green Deal ?

Samozřejmě ano. Lidstvo rabovalo planetu Zemi už hodně dlouho. A dopřejme si ještě sto let v tomto tempu a myslím, a to nejenom já, že skončíme naši lidskou dlouhodobou pouť. Důvody jsou dostatečně dlouho známé.

8.5.2023 v 21:54 | Karma: 13,97 | Přečteno: 483x | Diskuse| Společnost

Michael Pálka

0sud-kismet....

Starý muž s duší dítěte kráčel po cestě vzhůru. Tmu pravidelně prořezávalo silné světlo vzdáleného majáku, které se jako přízrak objevovalo v temné lesnaté krajině vonících borovic a velkých vzrostlých středozemních travin.

18.4.2023 v 18:52 | Karma: 7,78 | Přečteno: 160x | Diskuse| Ostatní

Michael Pálka

Kalousek se "zlatým citronem" v televizi Barrandov...

Dva pánové vysokých postav, jeden z nich nositel negativní ceny "zlatý citron", majitel televize Barrandov a také majitel miliardy českých valut a jistě ostatních měn, jak píše občas pravdivě český tisk, Jaromír Soukup.

28.3.2023 v 18:30 | Karma: 24,10 | Přečteno: 576x | Diskuse| Politika

Michael Pálka

New York, New York......

zpívá fascinujícím způsobem Liza Minnelli. Doporučuji všem, kteří New York hodlají navštívit, si tuto inspirující píseň poslechnout.

15.3.2023 v 2:44 | Karma: 5,80 | Přečteno: 161x | Diskuse| Ostatní

Michael Pálka

Jak u nás rezonuje Ukrajina...

Jak život jdou ta očka-hladce a obrace.... asi tak jde život každého z nás i život Ukrajinců u nás. Že ale Ukrajinci v současnosti to mají obvykle mnohem těžší, je skutečnost.

26.2.2023 v 13:24 | Karma: 18,04 | Přečteno: 465x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 318
  • Celková karma 13,32
  • Průměrná čtenost 945x
Kverulant a nespokojenec, už dosti starý na to, aby se na dění kolem sebe díval z nadhledu věčnosti....někdy se to daří, mnohdy ne.

Seznam rubrik