Kdyby se hloupost mohla vznášet....

populární věta Dr.Strossmayera v podání Miloše Kopeckého.Jan Werich to vyjádřil jinak:"Kde blb, tam nebezpečno."  

Bývalý hodonínský zastupitel či radní, kráčeje po svém příjemném městečku, jat zlou předtuchou a živen propagandou českých medií, oslovil jistého černého chlapíka, jak se později ukázalo amerického vojáka, Afroameričana , který byl v tomto malém moravském městě se svými dvěma dětmi a se svou manželkou. Hodonínan popsal pak amerického cizince jako muže, který mluvil nějakou lámanou hatmatilkou připomínající angličtinu.Důvodem oslovení byla netořesitelná víra,že se jedná o nebezpečné osoby, které obelstily našeho ministra vnitra, byť ten měl ládovačku a neprůstřelnou vestu, a  osoby nezákonně vnikly i s nebohými dětičkami přes ostře střežené hranice.Podezíravý Hodonínan poslal na rodinku ještě pořádkovou místní policii, ta se ale loudala a přišla, když nebezpeční cizinci byli v trapu. Bylo by třeba mu příště předhodit třeba Korejce. Jistě by poznal toho extra nebezpečného ze severu.Amen.

Další představitel útočné pravice také Moravan, tuším jménem Pelán, shodou okolností také místní politik, a to z Brna -Králova Pole, před několika lety začal vyškrábávat srp a kladivo na pomníku padlých sovětských vojáků v Králově Poli, protože se mu tato kombinace hrubě nelíbila.Pokud si vzpomínám tak ještě namítal,že pomník tam nepatří, jelikož vojáci jsou pohřbeni o dvacet metrů dále.Hloupost až dětinská.

Dle mého názoru do této švejkárny zapadá i sovětský tank, posláný expres z Prahy, který v roce 1991 přemalovali odhodlaní a napružení čeští hošani na růžovo, a který poslali pražští radní tuším v květnu 2017 Brnu jako cenný umělecký dar.Tank je rozvalen ve své růžové kráse před Červeným kostelem , občas přemalováván na zeleno a fotografován udivenými cizinci Také růžový tank není mým šálkem čaje.Nesdílel jsem a nesdílím tento způsob českého humoru.

Chápal jsem velký vztek a pocit nemohoucnosti a ponížení, /také jsem je měl/, když nějaký muž v Brně 21.srpna 1968 mlátil velkým kladivem do sochy maršála Malinovského, ale rok 1991 byl už drahně po podobných a pochopitelných emocích, byť se srpnovou sovětskou okupací zastavil vývoj u nás na dvacet let.Tyto nezdvořilé šaškárny si odpustili jak Rakušaně svým památníkem sovětským vojákům padlým za II.světové váky ve Vídni ,tak Němci svým památníkem v Treptower parku v Berlíně. A to ve Vídni padlo, nebo bylo zabito několik desítek tisíc rakouských, německých a sovětských vojáků v Berlíně několik stovek tisíc vojáků obou stran a Berlín především Sověty srovnán se zemí.Myslet si,že sobě a světu dokážeme odhodlanost a „chytrost“ tímto způsobem, je hluboký omyl  Možnost zachovat se jinak jsme ve 20. století měli 2 x.V roce 1938 a v roce 1968.

"Budeme sedlat", řekl by Masaryk.Naopak-krátce po roce 1968,když jsme se oklepali z prvního šoku, rostly přihlášky do komunistické strany.

Neblbne se jenom u nás.V USA dav bláznů zdemoloval sochu generála LEE, který byl velícím generálem Konfederace v občanslé válce Severu proti Jihu v letech 1861-65.A americký Jih jak známo, nechtěl pustit černochy z otroctví, I když otázka otroctví nebyla jediným důvodem války. Odplata po 150 letech ! Vlajky Konfederace jsou už mnohde brány jako symbol bílého rasismu a ničeny.Je pravdou, že skutečně v USA existují projevy bílého rasismu. Ale příznivců KU-Klux -Klanu je v USA z celé populace 300 milionů Američanů jen asi 8000.Že by se ale všichni Afroameričané chovali zcela příkladně, je pochopitelně také nesmysl. Je třeba také vědět, že přibližně polovina z asi 700 000 mrtvých v občanské válce 1861-65 v USA byli vojáci Unie.Tedy té Unie, která bojovala za zrovnoprávnění Afroameričanů./ v New Yorku jsem byl přítomen, přednášce o jedné z bitev občanské války . Z asi 300 přítomných, byl jeden jediný Afroameričan./

Není a obávám se, že nebude “míru pod olivami”.Lidstvo je příliš ovlivnitelné jedinci, kteří svým charismatem podporovaným enormní, dlouhodobou, z počátku docela jemnou, později čím dál silnější a masivní propagandou, dokážou s občanem manipulovat tak, že ten ztratí svůj původně jasný úsudek a stane se přesvědčeným vykonatelem  pokřivené vůle  těchto psychopatických jedinců. Demokracie se zvrhne v demagogii, kdy lid jde slepě za svými vůdci a vykonává poslušně jejich záměry. Hitler a vysoce kulturní Německo  toho  bylo příkladem. V případě některých muslimů pak tomu nahrává doslova kamenné a rigidní náboženství, které v rukou fanatických imámů vypaluje v mozku mnohých souvěrců zcela zaslepené uvažování s jediným cílem.Zničit a zabít.

 

 

Autor: Michael Pálka | středa 23.8.2017 3:33 | karma článku: 19,45 | přečteno: 804x
  • Další články autora

Michael Pálka

Čepiga a ti druzí....

6.5.2024 v 22:42 | Karma: 12,07

Michael Pálka

Fiala a Biden....a další...

20.4.2024 v 18:09 | Karma: 16,71

Michael Pálka

Euro-a jak to vidí....

30.3.2024 v 20:47 | Karma: 15,06