Jsem českej srab, kterej čuměl, když nakládali Židy, mával komoušům, hajloval náckům a

pak chtěl jistotu desetinásobku.  Ne, to nepíši o sobě..ani o vás.Ten nápis je v pasáži Alfa v Brně na Poštovské ulici napsán na skleněné výloze kavárny Švanda. Pod tím je nápis PodeBal.Pode Bal má být umělecká skupina.

Mne ten nápis uráží a také kohokoliv s kým jsem hovořil.Domnívám se, že jedná o hanobení národa, rasy, nebo etnické skupiny podle § 355 odst.1,2 trestního zákoníku.

Podal jsem podnět pro podezření ze spáchání trestného činu na Městské státní zastupitelství v Brně, kde jsem uvedl:

Text považuji za faktické hanobení našeho národa, který přinesl desetitisícové oběti odporu proti německému nacismu za 2.světové války v domácím i zahraničním odboji.Stejně tak v odboji proti komunistům od roku 1947 do roku 1989, kdy několik stovek tisíc našich občanů bylo pro svůj názor vězněno, jejich životy a životy jejich blízkých byly navždy poznamenány, několik tisíc jich zemřelo ve vězení a několik stovek jich bylo zastřeleno, či jinak usmrceno.Podle mne není možné hovořit tímto způsobem o jakémkoliv národě jako o celku, jak napsal PodeBal.Nedokáži si představit, že by někdo z přeživších odboje za protektorátu, či účastníků odboje za vlády komunistů, počítám v to i jejich děti a rodinné příslušníky, četl ve výkladu  kavárny Švanda v pasáži Alfa v Brně....Jsem českej srab...atd., bez pocitu hlubokého a nemravného ponížení...

Odpověď mně přišla před několika dny.Státní zástupce nespatřuje v nápisu podezření z jakéhokoliv trestného činu.

Důvody, / zkráceně/. Dle státního zástupce nebyla naplněna skutková podstata přečinu hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny-národ nebyl veřejně hanoben, ani to nebyl urážlivý projev směřující k hrubému znevážení národa.
Jeden ze základů demokratické společnosti  je zakotvení svobody projevu a právo vyjadřovat své názory slovem, tiskem, písmem i obrazem.
Popsaný text je nepochybně nutno považovat za projev naplňující kategorii uměleckého díla/??? otazníky jsou moje/, je tam možná nadsázka, emoce atd.

 

Autor: Michael Pálka | neděle 3.11.2019 19:05 | karma článku: 33,86 | přečteno: 2120x
  • Další články autora

Michael Pálka

Fiala a Biden....a další...

20.4.2024 v 18:09 | Karma: 16,46

Michael Pálka

Euro-a jak to vidí....

30.3.2024 v 20:47 | Karma: 15,06

Michael Pálka

Války a jak to všechno chápat...

24.2.2024 v 12:22 | Karma: 14,93