Ještě ke kauze Vrbětice...

Nechám zatím Hamáčka stranou i s jeho cestou-necetou do Ruska.Patrně se toužil podívat na věže Kremlu, stejně jako se dva pracanti z GRU, Baširov a Petrov toužili podívat do Velké Británie ne na Skripala, ale na báně v Salisbury.

Tak to prohlásili  při hodně komickém výstupu v ruské televizi. Tito pánové hráli svoji roli nevinných značně mizerně. 

17.dubna vystoupil pan Hamáček společně s panem  Babišem v televizi a prohlásili, že na základě jednoznačných důkazů  od BIS existuje  důvodné podezření ze zapojení ruských výzvědných služeb do výbuchu vojenského skladu ve Vrběticích v roce 2014.Nahlásili to prezidentovi  a  prezident Zeman vyjádřil absolutní podporu s  následným jednáním. To znamenalo s rozhodnutím  vyhostit 18 ruských diplomatů.

"Jsme v podobné situaci jako Velká Británie v kauze Skripal", prohlásil  Hamáček. Tímto vyjádřením lze mít zato, že souhlasí s postupem   Velké Británie,  a je přesvědčen o vině Baširova a Petrova,  alias Čepigy a Miškina  jak v kauze Skripal, tak v kauze Vrbětice .Toto Hamáčkovo vyjádření je bezpochyby na základě důkladného a jednoznačného výsledku šetření naší BIS. 

Z logiky věci důvod existuje. .Rusové by mohli mít důvodný zájem  na zneškodnění výbušnin a vojenského materiálu, když ten, tedy údajně, šel přes bulharského obchodníka na Ukrajinu, se kterou bylo Rusko v  té době de facto ve válečném stavu.

Důkazy, které byly předloženy oběma naším politikům a prezidentu  Zemanovi, byly tedy natolik věrohodné, že  prezident Zeman souhlasil  s vyhoštěním ruských diplomatů. Jinak by k tomu kroku nedošlo. A jak známo pan prezident se nemýlí. Nikdy. Je  nemyslitelné, aby se mýlil právě teď. Za týden ovšem, až se na to řádně vyspal, s pokerovým obličejem hodil zpátečku, jal se rozmělňovat dané údaje a přicházet na věci nepoznané, o kterých naše BIS za sedm let vyšetřování neměla ponětí.  Týden jistě intenzivní práce a bystrozraku  pana prezidenta. vneslo do případu řadu otazníků, na které naše BIS  s údivem čuměla. Krok pana prezidenta se dal ovšem čekat.

Ostatní fakta a polofakta, jsou bramboračka. Zda-li pan Hamáček chtěl jet do Moskvy získat něco za něco, /milion vakcín Sputnik, setkání Bidena a Putina v Praze/, výměnou za naše držení  huby  ? Nevíme.

Pokud by Rusové souhlasili s touto kamufláží navrženou Hamáčkem, přiznali by svoji vinu. To by nikdy neudělali a svědčilo by to také o velké naivnosti našeho ministra, pokud by to byl jeho záměr. Česká republika, podobně jako Velká Británie vydala zatykač na oba Rusy . TI si žijí  spokojeně v Rusku s medailemi od pana Putina v šufleti. Za co asi ? Jako snad jediný přínosný efekt by byla platba 10 000 000 korun v případě výhry žaloby pana Hamáčka na investigativního novináře pana Kroupu, který , zdá se, poodkryl něco co neměl.  Peníz by  připadl nebohým sirotám, jak uvedl pan Hamáček.

A bramboračka dále bramborovatí.

Zapojení bulharského obchodníka se zbraněmi do tohoto případu, jeho přiotrávení, jistě ne mátovým čajem, zapojení  někoho z pracovníků firmy Imex  ve Vrběticích do celé věci,  výbuch, který měl být v místě A a nikoliv v místě B, ale vyšlo to naopak, až po souboj našich politiků téměř na facky  v patře  naší politiky téměř nejvyšším, -vyhození  nepohodlného ministra zahraničí Petříčka a vyhození  Hamáčkova přítele pana Netolického   který se jal příliš mluviti. Za oběma případy stojí situací tísněný ministr Hamáček. Následná demise nejvyššího státního zástupce pana Zemana, připomíná tak zvaný efekt motýlích křídel-šťouchnutí prstíčkem pana presidenta do paní ministryně spravedlnosti, aby konala a ona konala a pan nejvyšší státní zástupce tlak neustál.

Marginální ale není smrt dvou mužů zahynuvších při výbuchu ve Vrběticích.Otázkou je, kdo byl vinen jejich smrtí a proč se to stalo. Už proto by mělo vyšetřování případu Vrbětice být vedeno s maximální odpovědností.
 Důležité je, že Rusové budou vyloučeni z dostavby jaderné elektrárny. Doufám jenom, že nenastane nějaký další efekt motýlích křídel - šťouchnutí ukazováčkem  z míst nejvyšších. A toto rozhodnutí  se nezmění.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michael Pálka | pondělí 17.5.2021 17:06 | karma článku: 16,72 | přečteno: 683x
  • Další články autora

Michael Pálka

Fiala a Biden....a další...

20.4.2024 v 18:09 | Karma: 16,46

Michael Pálka

Euro-a jak to vidí....

30.3.2024 v 20:47 | Karma: 15,06

Michael Pálka

Války a jak to všechno chápat...

24.2.2024 v 12:22 | Karma: 14,93