Filmové Oscary-zábava náramná...

Herecké etudy při předávání filmových Oscarů jsou, alespoň pro mne, komedií. Američané to začali, a my jsme to v poněkud snad rezervovanější formě převzali.  

Oceňování různých lidiček motajících se okolo filmu, je dokonale připravená show, kde jsem se před obrazovkou televize, při předávání Oscarů v Americe, neubránil smíchu. Přiznávám, poněkud hořkému. Tedy než jsem televizi vypnul. Že život je komedie, víme. . Tohle byla ale operetní komedie.A o té se kdysi říkalo, že to je nejhorší druh herectví. Tam prý neumí herci ani dobře zpívat, ani dobře hrát.

Ne nechci se dotknout herců, režisérů, producentů, či štábu pracovníků, kteří se podílejí na dobrém filmu.Ovšem to co se každoročně předvádí při předávání filmových Oscaru, nemá daleko ke stupiditě, či matějské pouti.

Cena za nejlepšího herce v hlavní roli, no prosím. Cena za nejlepšího herce ve vedlejší roli, se zatnutými zuby, no dobrá, a pak za hudbu, kostýmy, režii, za krátký film, dlouhý film, animovaný film, nejlepší masky, střih, střih zvuku, mix zvuku a já nevím co ještě..A buďte jistí, že za nejlepšího komparzistu, druhého nejlepšího komparzistu, pomocníka pomocného režizéra, klapku atd., to bude příště.Sál je náležitě osvětlený a přesvětlený, hudba připravena, všemožné efekty taky, osazenstvo vyfiknuté, vrásky vyhlazeny, botox aplikován, zuby vyběleny, u starších seniorů v dutině ústní umělé zuby lepidlem upevněny, příčesy upraveny.Ti slavní herci měli už tolik rolí, že nevědí ve které zrovna jsou....

Konferenciér se snaží být vtipný.Příslušný aktér je vyvolán a nastává připravené rodeo, herecká etuda, divoké objímání, pána vpravo, madam vlevo, na aktéra se věší známí i neznámí, radost nalíčeně líčená, jako u kopálistu, když dají branku, chybí zatím vzdušný kotrmelec a běh kolem sálu, jistě se dočkáme....svižný poklus po schodech, jedna nožka , druhá nožka, koukejte jaký jsem sekáč -sekanda, podání sošky, údiv.”to patří mně“??

Hlazení sošky, líbání, zvláště herecky nadaní jedinci vymáčknou slzu dojetí, proslov...děkují mamince, dětem , současné manželce, manželovi, milence, bývalé milence/milenci/, šatnářce, prastrýci, dědečkovi, zemřelé babičce, případně Johnovi v první řadě, režiséru Dickovi ,/ tomu musím, protože mi dá roli v jiném filmu/, uvaděčce, nápovědě, sál se usmívá, polovina sálu závidí. Výkřiky wau, možná au.Na pódium přichází chlapík v beranici, další v krátkých kalhotách. Lady Gaga slzí, pak skoro pláče, pak se téměř hroutí. Jiná lady vříská.Zavírám oči a představuji si jak náš nositel Nobelovy ceny za chemii v roce 1959, profesor Heyrovský, po jejím obdržení, v přemíře radosti tančí před švédským králem odzemek..Wau.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michael Pálka | sobota 2.3.2019 21:18 | karma článku: 22,88 | přečteno: 547x
  • Další články autora

Michael Pálka

Čepiga a ti druzí....

6.5.2024 v 22:42 | Karma: 11,39

Michael Pálka

Fiala a Biden....a další...

20.4.2024 v 18:09 | Karma: 16,46

Michael Pálka

Euro-a jak to vidí....

30.3.2024 v 20:47 | Karma: 15,06