Příběh o hvězdě

Hvězda zazářila! Úspěch, který nikdo nečekal, který překvapil, prostě se udál přes noc… Najednou je všude plno nadšení a zdá se, že není nic lehčího než uspět.

Úsměvy, pohoda, pocit naplnění, jako by člověk kráčel jen po vrcholcích hor. Takhle často okolí nahlíží na sportovce, umělce, ale i podnikatele, kteří dosáhli svých cílů. Když se ale podíváte trochu blíž, zjistíte, že věci nejsou tak, jak se zdají.

Obvykle Vám ona hvězda, která se v očích ostatních zrodila přes noc, řekne, že to vzalo 5 až 10 let úsilí, odříkání, potýkání se s překážkami, každodenního boje sama se sebou. A že ten zázrak se stal dávno předtím, na úplně jiném místě a rozhodně ne v záři reflektorů. Ptáte se, o jakém že zázraku je řeč? O zázraku zvaném pochopení svého osobního poslání, o magnetu, který neviditelnou, ale obrovskou silou začne formovat Váš život, když ho najdete.

Zdá se Vám, že Váš život je prostě obyčejný, že žádná taková magická síla v něm neexistuje? Omyl! Každý ji v sobě má, ale ne každý si dá čas a práci ji objevit. Kdo si však sedne a začne pojmenovávat věci, které jsou pro něj v životě důležité, zjistí, jaké jsou jeho skutečné životní hodnoty, objeví talenty, na kterých může svou budoucnost stavět, a touhy, které přesahují svým významem jeho vlastní život. A v okamžiku, kdy se rozhodnete toto naplnit, jít krok za krokem za věcmi, které mají smysl, využít svůj potenciál, který aktuálně leží ladem, uděláte z obyčejného života život s posláním.

Zdá se Vám to příliš nadnesené? Zdá se Vám to moc odvážné? Nejste si jistí, že něco tak velkého zvládnete udělat? Věřte mi. Vím, že se z většinou z Vás znám jen z těchto stránek, ale, prosím, věřte mi. Každý den, den za dnem, postupně, jste schopní zvládnout obrovské věci. Mnohem větší, než jste si kdy představili. A víte co? Vám to vlastně ani nepřijde divné. Vždyť jdete po cestě od patníku k patníku, od jednoho drobného cíle ke druhému, pořád dál až k horizontu, který leží stále daleko před Vámi. Vždycky si stanovíte cíl, rozmyslíte způsob dosažení, doplníte zásoby entuziasmu, znalostí, posbíráte zkušenosti svoje i ostatních a vydáte se dál. Ve tváři máte odhodlání, přestože jste unavení k padnutí. Ještě navíc podpíráte kolemjdoucí, aniž byste cokoliv čekali zpátky. K náplasti na puchýře jim přidáte úsměv a pomyslíte si něco jakože „úsměv nic nestojí, ale pro druhého má cenu zlata“.

A pak v jednu chvíli stojíte na vrcholu hory, kterou jste před lety viděli z dálky. Pro Vás to teď už ale vlastně je jen jeden z bodů, kterými bylo třeba projít. Tady přeci cesta nekončí. V tom na horizontu zapadá slunce, zbytek paprsků se Vám opře do vlasů a někdo zavolá: „VYŠLA NOVÁ HVĚZDA!“

A někdo jiný s obdivem řekne vaše jméno…

***

Pokud jste dočetli až sem, věřím, že máte své poslání. Přemýšlejte, co je pro Vás skutečně důležité. Jakých vlastností si ceníte nejvíce na sobě a které obdivujete na ostatních? Kdyby Váš život nebyl omezený aktuálním příjmem, jací byste byli… Co všechno byste dali ze sebe svému okolí, kdyby všechny složenky byly zaplacené a Vaše rodina byla zabezpečená? Předpokládám, že Vás teď něco napadlo. Možná jen krátký záblesk, který jste zahnali s pocitem, že to je bláznovství. Proč Vás napadlo zrovna tohle? Jaká jsou fakta, která by podpořila tuto myšlenku? Existují reálná rizika? Proč byste chtěli udělat právě tohle? Jaké emoce Vám to přináší? Přemýšlejte srdcem!

Autor: Jana Merunková | středa 30.11.2016 18:03 | karma článku: 10,93 | přečteno: 300x
  • Další články autora

Jana Merunková

Nejsem šéf, jsem zákazník

12.2.2024 v 2:01 | Karma: 9,55

Jana Merunková

Žena je jako zahrada

5.6.2021 v 9:03 | Karma: 12,97

Jana Merunková

Výlet do New Yorku

16.2.2019 v 16:33 | Karma: 19,17