Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Proč se zase nechci dívat na televizi

Dlouho jsem přemýšlel, jakému tématu se budu věnovat v mém dalším blogu po tak dlouhé odmlce. Žádné téma mi nepřipadalo dost "třaskavé" na to, aby kvůli tomu stálo za to napsat zase po pár letech článek na internet. Včera jsem si po delší době zapnul "normální vysílání" v televizi. Normální proto, že já jinak sleduji téměř výhradně sportovní kanály a programy kde dávají hudbu 60.-90.let. Včera mě zaujalo to, že si Jiřina Bohdalová do své ještě relativně nové talk show pozvala jednu ze stálic naší hudby Hanu Zagorovou, která patří k té plejádě mnou oblíbených interpretů, kteří něco dokázali a jejichž tvorbu prověřil čas.

Potenciál programu se mi zdál nesmírně zajímavý. V době, kdy prakticky všechny televize upustily od klasických zábavných pořadů, které TV Nova ještě v časech nedávno minulých tak úspěšně devalvovala, se patrně TV Prima rozhodla tuto díru v trhu zalepit. Nápad dobrý, ovšem realizace prachmizerná. Je super vidět, když někdo natočí pořad s takovým hvězdným obsazením, s výbornou moderátorkou a de facto polovinou legendární moderátorské dvojice druhdy tak úspěšného, neřku-li legendárního Televarieté a se zpěvačkou, která získala 9 zlatých slavíků, je na hudební scéně 45 let a dodnes vyprodává koncertní sály. Když se s touto pozvanou zpěvačkou mohou vidět lidé, se kerými toho mnoho prožila, natočila, nazpívala a třeba se s nimi roky neviděla. Copak jsou ale tito hosté pozváni do pořadu proto, aby odpověděli na dvě otázky, řekli dvě věty a zase odešli??? Petr Rezek, zpěvák, který s Hankou Zagorovou natočil spoustu hitů tam odzpívá na playback písničku, kterou střihač pořadu ošidí o předehru, dohru a i o potlesk publika...Slavní režiséři, skladatelé, hudebníci se tam míhají jeden za druhým a celé to vysílání se doslova "žene" jako o překot. Pominu už to, že každou chvíli na mě "odněkud z obrazovky vykoukne reklama na další TV pořady, i když i toto mě nebetyčně štve. Vlastně jediná věc, která mi na celém pořadu udělala radost bylo vystoupení Kornova 4tetu se slavnou peckou od Beatles Ticket to ride. To byl opravdový bonbonek.

Ne, nebudu se jako jiní bloggeři ponižovat k tomu, abych zde zpochybňoval kohokoli, kdo ve včerejším vysílání vystoupil. Obě hlavní protagonistky toho dosáhly tolik, že jim my, amatérští pisálkové, můžeme tiše závidět. Je jenom škoda, když si jedna z nejsledovanějších TV stanic v tuzemsku nechá protéct potenciál takového pořadu mezi prsty a při závěrečné znělce zbyde divákovi pouze pahuť z uspěcháného pořadu, který duši televizního diváka mohl v pozitivním slova smyslu "zasáhnout" mnohem víc.

Autor: Milan Menčík | sobota 22.9.2012 14:46 | karma článku: 14,21 | přečteno: 1314x
  • Další články autora

Milan Menčík

Bouře Sandy z trochu jiného pohledu

Bouře která dostala tak romantické jméno Sandy bezcitně pustoší Ameriku jen pouhých několik dní před startem prezidentských voleb, ve kterých se ukáže, kdo „motor světa“ povede v dalších letech, jestli Barack Obama, nebo Mitt Romey. Je to jistě strašná věc. Bouře už napáchala a ještě napáchá ohromné škody, bude mít spoustu obětí na životech, donese lidem spoustu žalu, smutku a utrpení. Proto i mě osobně je to, co se děje v Americe velmi líto. Taky se ptám, proč tyto katastrofy vůbec jsou, proč jsou války a jestli můžou sebou přinést taky něco dobrého, při tom všem zlém.

30.10.2012 v 18:58 | Karma: 16,27 | Přečteno: 1257x | Diskuse| Ostatní

Milan Menčík

Zvedněte oponu, Take That se vracejí!

Jedna z nejslavnějších britských chlapeckých kapel Take That, se začala zaobírat myšlenkou, že v následujícím roce 2013 udělá radost svým fanouškům. A jak se sluší a patří, rovnou pořádnou. Nejenže by natočila nové album (poslední deska Progressed vyšla loni), ale samozřejmě by přidala i koncertní turné, které by tuto desku propagovalo. Informaci přinesl bulvární deník The Sun. Fungování kapely by neohrozily ani případné sólové aktivity jednotlivých členů kapely. Gary Barlow momentálně vystupuje v show televize ITV jako poradce (něco podobného dělali Dara Rolins, Michal David, Josef Vojtek a Rytmus v soutěži Hlas Československa), ale touží, stejně jako ostatní členové kapely, vrátit Take That zpět na výsluní.Mark Owen právě dokončil své sólové turné a Jason Howard nedělá vůbec nic. Patrně největší ikona kapely Robbie Williams právě vydává album Take the crown, ale nehodlá své sólové aktivity křížit s kariérou kapely. Ba naopak je chce skloubit tak, aby všechny strany byly spokojeny.

12.10.2012 v 17:23 | Karma: 6,28 | Přečteno: 490x | Diskuse| Ostatní

Milan Menčík

Jak nám málem zastřelili prezidenta

Vzhledem k tomu, že jsem v posledních dnech nebyl "on-line", tak jsem si dnes prošel zprávy všech 4 dní nazpátek a zjistil jsem, že toto je zpráva, která mě zaujala nejvíc. Proč?

1.10.2012 v 14:46 | Karma: 16,18 | Přečteno: 951x | Diskuse| Ostatní

Milan Menčík

Hledání na trhu práce aneb harakiri po česku

Nejprve malá hádanka na začátek: Všichni poctiví to chtějí, ale v Česku to zoufale chybí-co to je? Práce. A je potřeba rozdělovat práci na normální a nenormální.

26.9.2012 v 19:00 | Karma: 24,13 | Přečteno: 1029x | Diskuse| Ostatní

Milan Menčík

Proč je pro mě důležité věřit v Boha

K sepsání následujícího textu mě vedla nedávná kontroverze s mými dobrými známými z Vídně. Začalo to docela nevinně mým dotazem, jak se oni ze zahraničí dívají na církevní restituce a co si o tom myslí. Naprosto je smetli ze stolu a naše debata se pomalu ale jistě sklouzla do míst, kde jsem si vůbec nepřál, aby byla.

24.9.2012 v 13:51 | Karma: 19,45 | Přečteno: 1329x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Volby by s přehledem vyhrálo ANO, mimo Sněmovnu by zůstaly TOP 09 a lidovci

2. května 2024  8:17

Sněmovní volby by v dubnu vyhrálo ANO s 32,5 procenta, ODS by měla 13 procent, SPD a Piráti shodně...

Protesty studentů eskalovaly i v Kalifornii, jeden člověk skončil v nemocnici

2. května 2024  8:11

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

Amsterdam bojuje proti nerovnosti v močení. Vyčlení miliony na veřejné záchodky

2. května 2024  7:53

Radnice v Amsterodamu po několikaletém nátlaku ze strany žen vyčlenila čtyři miliony eur (přes 100...

Kyjev na Rusko vyslal drony, balistická raketa v Oděse způsobila požár

2. května 2024  7:20

Sledujeme online Ukrajinské drony v noci na čtvrtek poškodily energetickou infrastrukturu v západoruské Orlovské...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1481x
Člověk, který nesleduje dění doma a ve světě, jako by nebyl....

Seznam rubrik