Velikonoční zajíček z velbloudího trusu

Velice mne pobavil článek o tom, co vše je možné koupit pod názvem čokoládový velikonoční zajíček.

To, že mnohé řetězce používají pojem „čokoláda“ na náhražky bez kakaa už jsme se přesvědčili o Vánocích. Nemůžeme předpokládat, že řetězce změní své chování, protože poptávka po levných věcech tvoří adekvátně také její nabídku. Jinak řečeno pokud se najdou lidé, kteří se koukají jen na cenu, budou se podobné šmejdy prodávat dál. Co mě ale přímo dostalo byla informace, že se v některých případech jako náhražka kakaa používá krmení pro velbloudy a ovce. Ihned jsem prohlédl moje nakoupené velikonoční zajíčky a naštěstí jsou opravdu z kakaa. Ještě že jsem nekoupil ty z Lídlu v akci za 5kč.

Co vše jsou schopní prodejci narvat do potravin je opravdu s podivem. Snaha o ušetření každé koruny dostává prodejce na hranu se zákonem ale hlavně s etikou potravin. Marně častokrát hledám opravdové párky – ne ty sojové náhražky. Salámy typu vysočina jsem již přestal jíst úplně poté, co jsem z nich tahal kusy igelitu a jiných neidentifikovatelných předmětů. Pozastavujeme se nad konzumací psů, pavouků, kobylek a jiných druhů zvířat, které v nás vyvolávají pocity na zvracení a zatím se sami dobrovolně cpeme „náhražkami“ potravy. Největší problém vidím v lhostejnosti nakupujících a málo informovanosti ohledně složení a chemických látek. I nadále to bude převážně otázka individuálního vkusu a svobodného výběru.

Nechci se dočkat dne, kdy začnou vychytralí podnikatelé prodávat velbloudí hovínka, jako nějakou velikonoční vytříbenou lahůdku, stejně jako káva z trusu cibetek ;)

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Maule | neděle 23.3.2008 16:22 | karma článku: 22,46 | přečteno: 1740x