Jak mou kuchyni poctila návštěva z Tibetu a Vatikánu

Asi vypadám nezdravě a taky nešťastně. Proč jinak by se mi během posledních dnů sešly v kuchyni léčivé mikroorganismy z Tibetu a těsto na štěstí z Vatikánu. 

Možná se to stalo i proto, že se na svém blogu svěřuji se svým neutěšeným vztahem k vaření. 

No nic. V každém případě o tibetské mikroorganismy, které mají připomínat malé bílé houbičky i o tu trochu vatikánského těsta je potřeba dobře pečovat. K tomu jsem obdržela písemné návody.

Po jejich důkladném přečtení jsem zjistila, že zatímco o tibetské houbičky mám pečovat jen 24 hodin, o těsto už je to celých sedm dní.  

Z malých houbiček bych měla připravit velice lahodný a zdravý domácí kefír, z těsta upéct vatikánský chléb štěstí. 

Dočetla jsem se, že kefír z tibetské houby působí velmi očistně. Zatočí s bakteriemi i viry v našem těle, posiluje imunitní systém. Odbourává stres i únavu, hojí žlučník, slinivku a několik dalších důležitých orgánů. Pít se má jen 20 dní.
Mě takový lék bude stát pouhou sedmičku mléka denně. A pozor, houba roste.

Takže paní Ireno, přečetla jsem si na internetu, že prosíte o zaslání kousku této houby. Prý ji nemůžete sehnat. Až mi vyroste, snad se tak stane, ráda vám ten kousek pošlu. 

A teď pár slov k tomu, že jsem se stala šťastnou obdarovanou majitelkou vatikánského chleba. Spíše těsta.
Prý se ke mně dostal ve chvíli, kdy se může něco změnit. Přinese štěstí celé mé rodině a pokud se o něho budu celý týden dobře starat, každý den přidávat předepsané ingredience, splní mi velké přání. Můžu ho jíst kdykoli, avšak péct jen jednou za život.

Paní Ireno, nikdy byste neměla těsto na vatikánský chléb sama vyhledávat a shánět. On si vás najde sám. Pokud se o něho vydržím starat celý týden, ráda vám přibalím k houbě i jeden z jeho čtyř, vlastně tří dílů. Pochopte, něco si musím nechat. 

A ještě, prosím vás, nepoužívejte k houbičkám ani k těstu kovové předměty. Jen plast či sklo.

Vám, mé milé kamarádky, děkuji za vaši starostlivost. Slibuji, že půjdu více do sebe. Budu se snažit vypadat zdravě i šťastně. A na blogu už o vaření nebudu psát. (Nevím, jsetli to vydržím).  

 

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Kateřina Matušková | pátek 30.5.2014 20:36 | karma článku: 6,78 | přečteno: 555x