Změňme název naší země!

Vzhledem k národnostnímu složení i vzhledem k složitému vytváření krátké verze názvu naší země je potřeba přestat používat zaužívané termíny a zavést s okamžitou platností názvy nové.

V naší neustálým rozdělováním menší a menší zemi nežijí pouze Češi a Češky, ale je tu i spousta jiných národů a národností. Někteří se spíš než Čechy cítí například Žižkováky, Mosťáky, Plzeňáky a Budějovičáky a máme tu i množství národností, z nichž některé jsou téměř zakázané a nebo přinejmenším utajované.

Název země by měl být určitě ženského rodu, protože na ženy je v tomhle ohledu větší spoleh. A naše země je naše maminka a tak to musí být ženská.

Název země by měl vycházet z tradice a měl by mít historické opodstatnění. Měl by být snadno přeložitelný do jiných jazyků a měl by být jedinečný a nezaměnitelný. Měl by synonymovat naší pohostinost i tradici.

Na základě výše uvedeného a z úcty k tradicím i jiným zajímavým návrhům doporučuji, aby se název naší země změnil. V delší verzi na Velkomoravská říše a ve zkrácené verzi jako Morava. Překlady jsou snadné a všichni Češi, Moravané a Slezané se s tímto název dokážou jistě rychle ztotožnit.

Naše Morava je krásná zem, na její slávu připijem!

Autor: Ladislav Matuška | neděle 17.4.2016 16:19 | karma článku: 23,29 | přečteno: 1180x