Za komunistů bylo líp

Dnes je svátek vítězného února. Je dobré si připomenout o co všechno jsme přišli a kam nás hnusní a bezohlední kapitalisté zavlekli. Zřetelně uvádím, že se jedná pouze o úvahu.

Všechno bylo lepší za komunistů. Všichni měli práci. Všichni měli kdy bydlet. Nikdo nehladověl a když někdo potřeboval lékaře, byl okamžitě a bezplatně ošetřen. Všichni slušní svazáci a kandidáti na členství v Komunistické straně Československa jako například Václav Klaus, Miloš Zeman či Andrej Babiš mohli studovat ekonomii, prognostiku a jiné buržoazní pavědy. Všichni se na sebe usmívali a měli se rádi.

Neexistovala nezaměstnanost. Všude byly dostupné novomanželské půjčky. Neexistovala prostituce. Byla nízká rozvodovost. Partneři si byli věrní. Potraty byly pouze výjimečné a pečlivě zvážené moudrými členkami a členy potratových komisí. Uvědomělí a hodní sousedé z uličního výboru dbali na to, aby se nikdo nenakazil zkaženou západní kulturou a nedoporučovali jejich výlety na západ od Chebu.

Mléko, máslo, chleba a pivo bylo levné. Nesmyslná elektronika a nepotřebné a smrdící automobily byly drahé, ale to bylo jedno, protože skoro všude jezdili levné a prázdné vlaky a autobusy. V knihovnách byly pečlivě vybrané knihy, aby se lidé nenakazili zbytečně jinými a cizími názory a myšlenkami.

Neexistovali uprchlíci. Neexistovali homosexuálové. Cikánů bylo málo a všichni pracovali a nebo chodili do školy.  Náboženství bylo pouze zbytečnou okrajovou záležitostí pár starších lidí. Islám a muslimové existoval pouze v pohádkách z Orientu. Pro případ nebezpečí tu byla fungující Varšavská smlouva, stateční sovětští vojáci, naše armáda a domobrana zvaná lidové milice. Nikdo nikoho neotravoval cizími jazyky. Nikdo po nikom nechtěl, aby přemýšlel. Nikdo nikoho nenutil do volby či rozhodnutí. Život byl velmi pohodlný.

Za komunistů bylo všechno lepší. A tak si važme toho, že se nejlepší synové a dcery komunismu prostřednictvím svých funkcí na Hradě, v podhradí i na internetu všemi silami pod vedením Sovětského svazu snaží tuhle dobu zase vrátit.

Práci čest! A teď si klidně zazpívejme internetacionálu. Právě dnes se to hodí.

Autor: Ladislav Matuška | čtvrtek 25.2.2016 8:01 | karma článku: 26,07 | přečteno: 1247x