Večerní univerzita Klausismu - Zemanismu

Už se sice nebude vyžadovat zkouška z dějin mezinárodního dělnického hnutí, ale ruština zůstává. Minimálně v internetových odkazech a IP adresách.

Někteří lidé si nedokáží představit život bez domnělých osobností. Potřebují ke svému životu proroky, prognostiky a nebo prostě někoho, kdo všechno ví, zařídí, vymyslí, nařídí a provede. Takový život přináší jistoty a nenutí nikoho myslet. Stačí kývat. A pokud kýváte vydatně, dostaví se i kafíčko se smetanou. A tak se absolventi Večerní univerzity marxismu-leninismu (VUML) naučili žít. Sledovat, co dělají ostatní, dávat si pozor na kohokoliv a hlavně kývat. A slyšet trávu růst.

Byl to krásný a pohodlný život pro absolventy VUMLu. Mohli jezdit na dovolenou do družebních zemí, jíst a pít družební proviant a souložit s družebními soudružkami. A protože se naučili poslouchat růst trávy, včas rozpoznali, že se blíží změna a přesdlali. Nenápadně se stali členy OF a později ODS. Když už to začalo být nahnuté zejména v krajích (a tam se v politice kradlo a krade nejvíc) i s tamními vládami ODS, přesedlali do ČSSD, případně TOP09 a nebo regionálních sdružení. Mladí a ambiciózní potomci absolventů VUMLu dali přednost VV a později ANO. Obzvlášť zapálení zastánci jakéhokoliv bezpráví, které páchala první generace při znásilňování sudetských Němců, aby mohli žít v jejich domech a statcích a jejich děti a vnoučata, které si chaloupky v Sudetech oblíbili nalezli do seskupení, které mívají v názvech pojmy Blok nebo Úsvit a jejich jediným programem je zachránění majetku nakradeného prarodiči.

Donedávna chyběla potomkům absolventů VUMLu ideologická základna. Ale pokrok nezastavíš a tak se dnes mohou opřít o ideologické a politické velikány Václava Klause staršího a Miloše Zemana pořád ještě mladšího. Jejich cesty se v politice naoko rozešly proto, aby se mohly velkolepě sejít v době, kdy se české ekonomice i zemi daří a integrace zpátky do Evropy je úspěšná. Doma nefunguje strašení kolegou z VUMLu, který je shodou okolností ministrem financí a tak si vymýšlí bubáky, které nikdo nikdy neviděl, ale prý jsou všude a jsou hrozně nebezpeční. Místo zkorumpovaných hejtmanů a jiných “politiků” předhazují veřejnosti německou kancléřku, o které si někteří méně informovaní jedinci strachy myslí, že je v české vládě.

Večerní univerzita Klausismu - Zemanismu má prázdniny a tak se její studenti producírují na Staroměstském náměstí v Praze, na některých facebookových stránkách, na pár blozích a diskusích pod nimi, v některých japonských restauracích a v jedné skvělé advokátní kanceláři. Potom jsou tu ještě sponzoři kteří se virtuálně vrací z Monaca a nebo se snaží znovu vrátit do byznysu s hlídacími a bezpečnostními službami.

A tak straší a straší a straší. Protože obchod s paranoiou je živí. A o nic víc tu nejde.

Autor: Ladislav Matuška | úterý 23.8.2016 12:42 | karma článku: 18,29 | přečteno: 635x