Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Rusko není nepřítelem

Ministerstvo vnitra vymyslelo pracovní náplň pro několik analytiků, které se mají zabývat hybridními hrozbami a následně na ně reagovat. V žádném případě prý nejde o cenzuru a celé nás to má ochránit před jakýmsi Ruskem.

Když jsem chodil do školy, musel jsem se učit ruštinu. Podvědomě to ve mě vypěstovalo jakýsi odpor nejen k tomu jazyku, ale i k té kultuře a potažmo zemi. Postavil jsem se proti tomu po svém a naučil se hrát jejich hru – šachy (vím, že ta hra pochází od jinud, ale tehdy jí opravdu šachisti ze Sovětského svazu vládli). A občas jsem s nimi prohrál, občas remizoval a světe div se, velmi často vyhrál. Můj hněv vypěstovaný neoblíbeným předmětem se proměnil v snahu odbýt si to na šachovnici a nikde jinde.

Rusko se změnilo. Jejich šachisti, už neovládají svět, země i navzdory nesmyslným embargům roste ekonomicky rychleji než cokoliv představitelného „na západě“ a přestože čelí mnohem většímu nebezpečí extrémního terorismu jak politického (zejména prozápadní muslimští demokraté původem z Kavkazu) tak ekonomického (Čína, Turecko, Indie), země se nerozpadla a obětí v řadách civilistů je v porovnání s Evropou mnohem méně.

Chytří lidé (alespoň jsem si myslel, že jsou chytří) mi stále opakovali jak strašnou hrozbou dnešní Rusko pro demokracii a Evropu je, až jsem tomu skoro uvěřil. Skoro za každým serverem sedí po zuby ozbrojený hacker, který řídí dění světa na pokyn toho strašlivého cara v Kremlu. Opravdu?

Můj bežný život ohrožuje nahodilý terorismus, proti kterému Rusko velmi aktivně vystupuje. Takže tohle asi problém není. Náš globální problém je šílenec, který ovládá Severní Koreu. A ten není podporován Ruskem, nýbrž Čínou, která si ho pěstuje jako „béčko“ pro bitvu z celým světem. Takže ani v tomhle Rusko nejede. NATO, kterého jsme členem už dávno nefunguje díky skvělé Obamově administrativě ani jako pěvecký sbor pro koncerty amerických či britských sólistů a tak pomalu zaniká. Takže ani tam problém není. V čem je tedy to Rusko vlastně nebezpečné?

V tom, že se ukazuje, že svět tak, jak ho kdysi pár vlivných nalinkovalo, dav v nevědomosti udržovalo a svou moc upevňovalo, se rozpadl. A všichni ti, kteří z tohoto programu všeobecné lži profitovali a byli na něm existenčně závislí, se bojí o svůj lososový chlebíček a fértrejd kafíčko. A tak to nebezpečí nazývakí „hybridní hrozbou“. Je to hybridní strach z toho, že budu muset zítra dělat něco jiného než nyní, to znamená vůbec něco, protože doposud mě živilo nic. A to celkem slušně. A tohle všechno má viníka. A tak je potřeba vymyslet pojmy, označit všechny ostatní za ty, co jsou pojmem a dojmem placení a zorganizovat a zaplatit odbor na ministerstvu, pozvat pár spřátelených novinářů a celou tu válku s hybridní hrozbou zpopularizovat a je to. Evropské hodnoty je potřeba ochránit za každou cenu, protože ti ostatní jsou duševně zaostalí a já jim přeci chci pomoci.

Mě dnešní Rusko nevadí. Nevidím rozdíl mezi propagandou na stanicích CNN, Al Jazeera, RT či France24. Horší je snad jen to, co je na CCTV.  A potom na některých středoevropských televizích, kde je až na výjimky nic a to 24 hodin denně. Nevadí mi ani ruský prezident, je mi celkem jedno, kterou měnou se bude platit v nádražní restauraci v Sevastopolu a terorismus jakékoliv barvy pleti mi prostě hodně vadí. Rusko se podle mého názoru chová rozumně i v Sýrii a pragmaticky vůči Íránu, Indii i Číně. Rusko nestojí proti Izraeli a díky nově zvolenému prezidentovi USA to vypadá na bezproblémovou komunikaci i tam.

Dnešní Rusko pro mě rozhodně není nepřítelem. Dnešní Rusko je pro mě osobně zárukou bezpečnosti pro podstatnou část světa. A šachy si rád zahraju s kýmkoliv. Na šachovnici.

Autor: Ladislav Matuška | úterý 3.1.2017 16:41 | karma článku: 38,97 | přečteno: 1259x
  • Další články autora

Ladislav Matuška

Situace je vážná, připravte si zásoby

Bezpečnostní situace celé Evropy a zejména České republiky se zostřuje. Po zuby ozbrojení nepřátelé opalování nahoře a někdy i dole bez jsou připraveni zaútočit. Oba. A navíc Babiš.

15.9.2016 v 12:45 | Karma: 19,54 | Přečteno: 994x | Diskuse| Společnost

Ladislav Matuška

Obnovení Rakouska - Uherska? Jsem pro!

Na pražském hradě se dočasný prezident České republiky sešel s třetím předsedou rakouského parlamentu. Oba používají berle stejné značky. A nejen to je spojuje.

13.9.2016 v 12:07 | Karma: 25,86 | Přečteno: 1431x | Diskuse| Společnost

Ladislav Matuška

Uprchlíci na Rujáně

Vzduch - 15, voda - 15, rychlost větru - hodně velká. Z jedné strany se ozývá noční hluk moře a jeho setkání s dunami a na straně druhé je mrazivé ticho megalomanské hitlerovské stavby.

12.9.2016 v 12:32 | Karma: 20,04 | Přečteno: 1323x | Diskuse| Cestování

Ladislav Matuška

Evropský vlastenecký podzim a polemika s naprosto bláznivými blogery a diskutéry

Lidé nejsou znechucení a už vůbec unavení. A nikdo neztrácí žádný národ. Žádná revoluce neprobíhá a OSN znovu nachází svou roli i díky lidem jako je Angela Merkel a Zaíd Ra'ad Zaíd al-Husajn.

7.9.2016 v 11:36 | Karma: 21,38 | Přečteno: 909x | Diskuse| Osobní

Ladislav Matuška

Odbory jsou porodnicí korupce

V otrokářské době a o pár dní později sehráli odborové organizace svojí roli. Díky nim se harmonizovala pracovní doba, pracovní prostředí a mzdové podmínky. Ta doba je však dávno pryč.

3.9.2016 v 17:03 | Karma: 26,80 | Přečteno: 615x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 885
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Svět je nejlepší místo k životu. A já rád žiji.