Pssst! O tom, že je někdo homosexuál, o tom se musí mlčet!

To, že prezident nebo premiér má milenku, se vědět smí. O existenci zvýšeného výskytu homosexuálů na některých místech se musí mlčet. Proč?

tyden.cz

Jaromír Dušek byl svého času mezi odborovými šéfy ranař. Každý z politiků se ho právem obával, protože uměl kdykoliv vypnout celou ČR minimálně na železnici. Potom, co ho jeho vlastní sestřelili, chvilku vyčkával, a nakonec se rozhodl, že půjde do politiky. Hned ve svém prvním větším rozhovoru se však dopustil neodpustitelné chyby. Vyjádřil se o roli homosexuálů v rezortu dopravy. Na rovinu musím přiznat, že jeho věta o tom, že se bojí na ministerstvu dopravy ohnout pro spadlou tužku na zem, je hloupá a skutečně může homosexuálně orientované jedince i jiné slušné lidi naštvat. A právem.

Tato jedna věta z rozhovoru s ním byla neslušná. Ale jak je to s tím zbytkem? Sdělovací prostředky jsou plné informací o tom, že ten a ten politik byl viděn z milenkou, jiný se kvůli nevěře rozvádí. To jednoznačně dokazuje fakt, že o heterosexuálně orientovaných politicích se ví. Pokud se tedy jednoznačně uvede fakt, že vedoucí úřadu vlády, ředitel Českých drah, či snad ministři dopravy a obrany jsou homosexuálové, je na tom něco špatného?

Není. A pojmenování této skutečnosti je ve vší úctě ke komukoliv úplně normální. Homofobní nálady vyvolává pouze ten, kdo tuto informaci úmyslně zneužije. A tady je záměr zřejmý. Posloupnost byla zhruba tato: Lidové noviny přinesly rozhovor. V Lidových novinách si to přečetli různí lidé. Pár lidí z organizace TOP09 to označilo za skandální. Následně Lidové noviny poskytly prostor pro Jiřího Hromadu a ten označil Duškovo vyjádření obecně za snahu o vyvolávání homofobních nálad. A přitom si myslím nikdo nemyslí to, že by sexuální orientace měla vliv na jakoukoliv pracovní či profesionální schopnost jedince.

Fakta by se zatajovat neměla. Protože pověsti o takzvané růžové mafii jsou přeci vymyšlené. A nebo ne?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ladislav Matuška | sobota 6.3.2010 19:18 | karma článku: 37,70 | přečteno: 4852x