Proč nemůže být rádio inteligentní, paní Tachecí?

Stále více mám pocit, že typický posluchač rozhlasu a divák televize musí být dement. Jedině tak si někdo koupí reklamu a teprve potom si můžeme v klidu vychutnat banánové rybičky či jinou havěť v růžovém akváriu ulice či ve velmi křehké zahradě.

Sledovanost a poslouchanost. Karma a klikání. A teprve potom a díky tomu reklama a zábava. Bohužel pouze stupidní.

Mám rád rozhlas a měl jsem rád Hvězdu (říkáme jí tak u nás doma už leta, i když se přejmenovala nejdříve na Československo a později na Radiožurnál). Jednoho dne se však pan Kasík s paní Tachecí sešli a řekli si dost. Tu hvězdu zhasneme, Výborné moderátory a moderátorky někde najdeme, Ivan Hofman a spol. si něco najdou a Pokorný se s tím jako vždy smíří. Inteligentních posluchačů je málo a Ti ostatní nám budou za rady paní Haliny vděční. A bylo vymalováno.

Je nám smutno. Kdyby se u nás dalo Rádio Česko (BBC) normálně naladit, bylo by mi to jedno, ale nedá se a navíc na něm není Zákruta a Zelená vlna a tak musím v autě poslouchat cédéčka a Rádio Sachsen.

Smutnější jsou však někteří moji blízcí. Táta si myslí, že jsme mu přeladili rádio a nemluví s námi a babička už na nás mluví jenom německy. Čeština z inteligentního rozhlasu nám bude chybět.

Sbohem Hvězdo!

Autor: Ladislav Matuška | sobota 5.1.2008 19:22 | karma článku: 45,36 | přečteno: 14318x