Příteli Paroubku, od vajíček se distancovat nedá!

Na své pravidelné každodenní tiskové konferenci Jiří Paroubek v úterý oznámil, že sleduje se znepokojením internet.

tyden.cz

Už jsme si poměrně zvykli, že je Jiří Paroubek zdatný bloger. Bloguje zřejmě kudy chodí a má svůj blog tu a tam. Přestože je to starý internetový harcovník, některá jeho zjištění jsou však překvapivá.

Jiří Paroubek je podle svých vlastních slov překvapen, že se na veřejných serverech objevily výzvy k vajíčkovým útokům. Zajímavé sdělení. Je-li přítel (obecné oslovení užívané zejména mezi členy sociální demokracie) Paroubek překvapen, tak já dvojnásob. Netušil jsem, že existují i neveřejné servery a jsem doslova v šoku z toho, že se tam objevilo něco tak ohavného, jako výzvy k vajíčkovým útokům.

Bloger Paroubek je přesvědčen o tom, že tyto výzvy nebyly akceptovány, protože vejít s vajíčky do kotle oranžových příznivců vyžaduje podle pana inženýra odvahu. A já jsem si doteď myslel, že vajíčka se nosí v papírových pytlýčcích a nebo kartonových či plastových krabičkách.

Stínový premiér Paroubek je přesvědčený o tom, že výzvy k vajíčkovým útokům organizuje Modrý tým. A proto vyzývá ODS, aby se od podobných praktik veřejně distancovala.

Nevím jak souvisí vajíčko s ODS, ale já ho měl spojené spíš s pokrmem. Pokud ho někdo použije jako nástroj určený k vrhu, je to jeho věc a adresát přistání rozprsklého bílku, žloutku a popraskané skořápky by měl zejména uhnout. Nic víc, nic míň.

Pokud se na legraci nebude reagovat legrací. Zůstane takový člověk, byť je to třeba talentovaný řečník a bloger, k smíchu. Od vajíček se distancovat nedá.

Autor: Ladislav Matuška | úterý 19.5.2009 16:20 | karma článku: 33,40 | přečteno: 1590x