Omluva České televizi

V minulosti jsem neustále kritizoval fakt, že Česká televize není privatizována. Tuhle kritiku opouštím. Je překonaná. Zřetelně uvádím, že se jedná pouze o úvahu.

Česká televize je jako podnik řízená socialisticky. Tak jako velká většina organizací na území bývalé Rady vzájemné hospodářské pomoci (RVHP). Z období RVHP se nám toho zachovalo mnohem víc a to co na chvilku zmizelo, je zase zpátky. Posuďte sami.

O ekonomice a politice se rozhoduje většinou v Moskvě. Takzvaní prezidenti (už druhý v řadě) své kroky, postoje, vyjádření a chování s řídícím centrem v Moskvě konzultují, přijímají ho a pilně prosazují.

Aby to nevypadalo příliš okatě, zájmy RVHP se prezentují jako zájmy Visegrádské skupiny (V4), kterou nic jiného než společná historie v Rakouské monarchii (až na podstatnou část dnešního Polska), podobné vlády mrzké lůzy, členství v militantním uskupení zasmluvněném kdesi ve Varšavě a právě členství v RVHP nespojuje. V4 je moderní formou RVHP řízené Putinovou Moskvou.

V zemích RVHP žili spokojení lidé, kterým v životě nepřekáželi jiné (samozřejmě škodlivé) názory a ideologie. Společně potírali a nenáviděli náboženství, protože měli své vlastní svaté Leniny, Staliny, Gottwaldy, Zápotocké, Široké, Husáky a jiné zrůdy a zločince. Protože si nedokázali přiznat své vlastní neúspěchy a chyby, sváděli to vždy na nějakého ďábla jinde a ve vykonstruovaných procesech i doma. A tak v Americe bili černochy, bila tam bída, hlad a nezaměstnanost a dokonce i bezdomovci. Na dekadentním západě existovala i prostituce a drogy. RVHP bylo čisté. Nebylo pod vlivem těch satanášů se jmény Reagan, Churchill, De Gaulle, Wojtyla a další.

Některým obyvatelům zemí V4 tenhle život chybí, ale díky internetu jsou opět spokojení. Nemohu napsat šťastní, protože jim zpravidla stačí neštěstí druhých. I dnes tito zakomplexovaní lidé vyhledávají satanášky, na které by mohli hodit svou neschopnost, ubohost, závist a zlobu. A tak jsou to imaginární nepřátelé, které se pod vedením moskevské centrály prostřednictvím nesmyslů, fakzifikátů a podvodů šíří internetem. Někteří takto zmanipulovaní jedinci dokonce píšou blogy, jiní pouze diskutují a nebo si s půjčeným psem zajedou v pátek odpoledne do severočeských Teplic. Za všechny jejich neduhy a neschopnost může Merkelová (přestože včera uspěla ve všech třech regionálních volbách v Německu), pravda, láska, sluníčko, Pehe, Havel, Halík, centrum Klinika, homosexuálové, dříve cikáni a dnes hlavně uprchlíci, asi oba, kteří jsem kdy vůbec zabloudili. A může za to také Česká televize, protože ta je pro bývalé fanatické stoupence bolševismu (dnes si říkají jinak a vytváří různé bloky, soumraky a úsvity) hlásnou troubou samotného ďábla.

Netvrdím, že by Česká televize byla prototypem úspěšného mediálního domu. Netvrdím, že je dobře řízená. Netvrdím, že by jí neprospěla privatizace. Netvrdím, že v ní je ještě spousta zákoutí, kde "pracují" lidé, o kterých dvacet let nikdo, kromě mzdového oddělení, neslyšel. Ale to všechno není na České televizi nejhorší. Česká televize si svou roli veřejnoprávního a nezávislého média navzdory všem nedostatků popsaných výše plní a zaslouží si v tom smyslu respekt.

Česká televize má v mezinárodním srovnání pouze jednu velkou slabinu. Některé diváky. Nejsou dospělí a nenávidí.  A za to se jí omlouvám.

Autor: Ladislav Matuška | pondělí 14.3.2016 8:05 | karma článku: 14,61 | přečteno: 892x