Jsme roboti, ale je nám to putna

Dnes přijíždí v rámci svého evropského turné do Prahy na pozvání českého premiéra spolková kancléřka sousedního Německa. Je to pro naprostou většinu rozumných lidí vítaný host.

Když máma pozvala někdy v minulosti sousedku na návštěvu, táta sice nebyl nadšený a někteří moji sourozenci také ne, ale vždy jsme návštěvu přijali slušně a nakonec jsme si hezky popovídali. A tak to mám dodnes. Vážím si sousedů, obzvláště těch, kteří se chovají slušně a rozumně.

Podle Mladé fronty Dnes jsme však nejspíš roboti. Alespoň to podle tohoto listu tak vypadá. Stačí se podívat na jeho dnešní titulní stránku. Nebýt ničivého zemětřesení v Itálii, byly by roboti, za kterými se Angela Merkelová především chystá, mnohem větší.

Několik žlučovitých blogerů a diskutérů (někteří z nich se považují i za politiky :-)) označuje kancléřku sousední země “makrela” (zřejmě to má být vtipné a urážlivé zároveň) a důvody pro takové pohrdání schopnou manažerkou a političkou jsou nesmysly a výmysly. Brněnští a jiní blogeří tvrdí, že je to především proto, že sem (myšleno do nevyvětraného obýváku, pod kterým si představují Evropskou unii) Merkelová pozvala ty strašné muslimské teroristy a chce je umístit v podobě mloků do ložnic sličných českých zpěvaček populární hudby a ostatních advokátek. Druhým důvodem je údajný fakt, že se v osobě Angely Merkelové inkarnoval Hitler, který jejím prostřednictvím nastolil vládu čtvrté říše a ovládl takzvaná mainstreamová média, ze kterých vymazává pravdu. Ještěže je tu facebook a pro ty opravdu zasvěcené vkontakte a soglasniki. Jinak by se ani slušný vlastenec nedozvěděl, jak to vlastně je.

A ještě ke všemu jsou tu různí pisálkové s jiným názorem, než má součást čajové soupravy a nebo kdokoliv svobodný v názvu a s kvérem za opaskem. Profesor Putna napsal slušný text a proto na něj bylo nutné neslušně reagovat. Nejspíš je to kolaborant, ne?

Není. Můžete být v klidu. Jak správně píše MF Dnes, jsme roboti. A je nám to putna.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ladislav Matuška | čtvrtek 25.8.2016 9:02 | karma článku: 18,68 | přečteno: 606x