Islám problém v ČR není

A Islám jako takový není problém nikde ve světě. Jedná se o mírumilovné náboženství, které bývá tak jako jiné ušlechtilé myšlenky a systémy zneužíváno. A to jak takzvanými stoupenci, tak mnohými kritiky.

Je Islám problém?

Samozřejmě, že není. Jedná se o učení, které je poplatné své době a regionu, kde vzniklo. Jeho základní myšlenka je mírumilovné soužití lidí s lidmi, s přírodou a s Bohem. Tak jako každé jiné náboženství či ideologie má v sobě pochopitelně i známky a myšlenky politické, protože sloužilo a slouží vládnoucí skupině k uklidnění a ovládání poměrně velikého množství lidí. Podobné znaky má však i křesťanství, hinduismus, budhismus či novověké ateistické systémy vytvořené Marxem, Leninem, Hitlerem a jejich následovníky.

Je Islám v ČR problém?

Samozřejmě, že není. K tomuto náboženství se v ČR hlásí v porovnání se zbytkem země hrstka lidí, přičemž jejich příslušnost je dána tradicí a zemí původu u jedněch a filozoficko náboženským postojem u druhých. Neznám jediného muslima v ČR, který by představoval riziko jenom proto, že se hlásí ke svému náboženství. Zdejší muslimové se dopouští vůči společnosti a ostatním spoluobčanům podobných přečinů a zločinů jako někteř jejich nemuslimští spoluobčané, to jest obchod s drogami, bílým masem a podvádění. Jedná se o individuální prohřešky a náboženský postoj v tom nehraje vůbec žádnou roli.

Je Islám nebezpečný?

Není. Pokud není zneužit. A zneužíván je především skupinami sociálně odloučených lidí, kteří díky své chudobě a nevzdělanosti přijímají finanční a jiné dary od velmi konzervativních mecenášů z oblasti Perského zálivu a Turecka. Tyto skupiny, které bývají nazývány salafistické jsou sektou v rámci Islámu, která není dominantní a nemá v muslimském světě mimo Evropu téměř žádné příznivce. Sociální nerovnováha v chudinských čtvrtích některých měst západní Evropy se tak stává hlavním zdrojem nevzdělaných bojovníků a bojovnici v Sýrii a jinde. A tato skutečnost logicky provokuje i nevzdělané evropany na druhé straně, které si z neznalosti vymýšlí argumenty proti Islámu jako celku.

Je Islám nebezpečný pro ČR?

Není. Nebyl. A nebude. Pokud se nestaneme obětí vlastní paranoie a nebudeme věřit hoaxům, polopravdám a lžím a elaborátům na nich postavených. Hlavu vzhůru. Svět je krásný. Pfro všechny.

Autor: Ladislav Matuška | sobota 28.5.2016 10:31 | karma článku: 18,74 | přečteno: 1045x