David Rath je nadějí české politiky

Mimořádně úspěšný středočeský hejtman, bývalý solidní ministr zdravotnictví, obratný a vtipný řečník a poslanec a především vděčný objekt jakýchkoliv médií. Dovedete si představit lepšího kandidáta do čela politické strany?

novinky.cz

Současný koaliční potenciál ČSSD na celostátní úrovni je nulový. Je to zejména proto, že ve vedení této strany jsou především zastánci záklusních dohod a vyjednávání napříč politickým spektrem tak, aby sponzoři z regionálních stavebních firem a s firem cizopasících na železnicích, lesech a ekozakázkách dostali to, kvůli čemu si politiky platí. To jest státní, krajské a obecní zakázky. Proto se lidé jako Michal Hašek, Milan Urban a Bohuslav Sobotka snaží o zmírnění stylu komunikace sociální demokracie. Výsledek? ČSSD díky tomu přestává být zajímavá i pro bulvár. A pro toho kdo zmizí z bulváru je blízko k osudu toho co sejde z očí, sejde z mysli.

Styl vedení sociální demokracie, který reprezentoval Jiří Paroubek byl sice obhroublý, provokativní, kontroverzní a místy hloupý, ale výsledkem byla soustavná pozornost všech. Díky té pozornosti každý věděl, že nějaká sociální demokracie a nějaký Paroubek existuje. Protože Paroubek a jeho styl budil emoce a ty do politického zápasu patří. Právě díky obhroublé a silně kontroverzní rétorice a stylu dokázala ČSSD zvítězit ve volbách. To, že nezvítězila úplně bylo způsobeno paradoxně právě tím, že Paroubek a jeho lidé začali být na poslední chvíli "hodní".

Zdá se, že naděje na návrat legrace a kontroverzního stylu do české politiky nezemřela a ČSSD se na stránky bulváru vrátí. Symbolem takového návratu na výsluní může být právě David Rath. Protože právě on je zárukou toho, že emoce budou zase bublat. Na všech frontách a stranách a já se na to těším. Do české politiky se konečně zase vrátí konfrontace a sranda.

Autor: Ladislav Matuška | středa 25.8.2010 9:15 | karma článku: 13,74 | přečteno: 1821x