Nákupy a zásoby na koronavirus

Prohlížím večer zprávy na internetu a dnes tam čtu, jak lidi šílí kvůli koronaviru a vykupují obchody. I u nás v Čechách, divím se? Jejda, kdo tohle dělá? Říkám si. Kdo tohle rozpoutává? Vždyť je to nesmysl!

Dnes jsem byla taky nakoupit, ačkoli normálně nakupujeme celá rodina velký týdenní nákup v neděli v supermarketu, ale tentokrát jsme to nezvládli. Protože v ledničce ráno nebyl než jeden jogurt, musela jsem dnes na velký nákup já sama. Tlačím vozík už notně plný a slyším paní, která říká manželovi: "No, podívej tady na  pani, ne jako ty, že tam dáš jedny těstoviny, to se ničím neliší, to je normální nákup," Nechápala jsem, o čem mluví, ale byla jsem ráda, že jsem vzorem se svými 2 kily jablek, 2 kily cibule, 2 kg mrkve, 2 kg rajčat, 2 brokolicemi, 6 balíky těstovin, 4 kily rýže a 4 kily luštěnin, protože zelenina a luštěniny to je základ zdravé stravy a znamenají i dobrý mikrobiom ve střevě!

Jedu k mouce a beru poslední balíčky polohrubé, jeden z nich je roztržený, no, však ona je v akci, tak ji lidé vykoupili, pak mířím  k pečivu, denně sníme 2 kg pecen chleba nebo 20 rohlíků, beru tedy trošku pečiva na dva dny, a protože chci upéct buchtu, beru jen jednu vánočku, aby bylo co ke kafi než upeču, jinak bych vzala tři,  pak pár sýrů, másel, 4 mlíka, 8 tvarohů na buchtu a na pomazánku, nakonec plato jogurtů, to dávám už na pyramidu navršenou v košíku a mladík se zásobováním na mě ukazuje kolegyni: "Podívej, taky jedna co si syslí!" Pak přihazuji piškoty, sušenky, toaleťák a za vozíkem nejsem vidět. Dorážím k pokladně a všichni se tam na mě ohlížejí. Jedna paní za mnou dokonce znechuceně vrtí hlavou. Asi proto, že mi sušenky Oreo spadly na zem (budiž jim dopřáno klidné spočinutí, obě rodinná balení už teď večer, když to píšu, nejsou mezi námi).

Teprve teď  mi to došlo! To já - já vyvolávám v krámech davovou hysterii svým olbřímým nákupem! No, nevím, ale určitě jsem zviklala desítky lidí a ti začali skupovat zboží jako já! Třeba mně někdo vyfotil a sdílel na sociálních sítích a lidi dostali strach.  No a odpoledne byly krámy prázdné! To kvůli mně! Teprve teď mi došlo, že jsem měla jet obchodem se svým narvaným vozíkem a volat na všechny okolo: "Buďte v klidu, nás je doma pět,  3 děti v pubertě a my takhle strašně žerem! To je normální nákup, to nejsou zásoby na koronavirus!“ Ty totiž půjdu nakupovat až zejtra!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Irena Materna | čtvrtek 27.2.2020 8:01 | karma článku: 31,22 | přečteno: 1814x
  • Další články autora

Irena Materna

Blbá dovolená

24.8.2022 v 6:32 | Karma: 14,38

Irena Materna

Na prdel by měl dostat!

26.2.2022 v 13:53 | Karma: 8,16