Blbá dovolená

Taky jste měli „vydařenou“ dovolenou? Vrátili jste se ne odpočinutí, ale servaní jak psi, naštvaní jak bejk s červeným hadrem před čumákem, bydleli jste místo v hotýlku v barabizně a místo sluníčka a opalování vám vydařeně lilo?

Nezoufejte, nejste v tom sami! Dokonce sázím na to, že poměr „vydařených“ dovolených ku těm dobrým je 3:2, často 3:1, někdy i 5:1. A kdoví, jestli ne víc. Jenže, tak jako se dříve upravovaly fotografie v černé komoře, dnes se upravují zážitky. Realita ke zveřejnění na facebooku se trochu načechrá. Facebook je k vám milostiv!

Jistě i z příšerné dovolené se najde pár hezkých fotek, kde je třeba na 5 sekund sluníčko, někdo se na okamžik usměje nebo jste pár vteřin čistí, než vás zaleje nadobro hnus a bahno. Na rozdíl do vaší příšerné zemljanky se dá zcela zdarma vyfotit před luxusním hotelem, který náhodně potkáte při tříhodinové cestě na pláž, ačkoli jste měli avizováno, že ubytování máte hned u moře.

Zlobivá dítka občas usnou a jsou na fotkách k zulíbání, nepříjemná pubertální omladina vypadá na snímcích lépe, protože nejsou slyšet odmlouvavé hlasové projevy a očí v sloup si ne každý na první pohled hned všimne. Manželka /manžel s nadváhou v černém oděvu vhodně umístěný v tmavé uličce vypadá také lépe a druhá polovička se snadno nechá přemluvit, aby v zájmu vyfocení pár snímků vběhla do ledové vody, v níž se samozřejmě při dovolené nedalo ani na chvíli koupat.

Racci či papoušci zobající vám na fotografii z ruky vypadají úchvatně, nikde nemusíte zmiňovat, že vás poté poklovali, pokáleli a zničili vám veškeré vybavení.

Jedno jídlo v drahé zahraniční restauraci si za dovolenou dopřejete, abyste se u něj mohli vyfotit, a pokud ne, jistě najdete návštěvníka, který si potřebuje na chvíli odskočit na toaletu a svůj talíř nechá na stole, kam se nenápadně se selfie tyčí doplížíte. Že je porce už trochu snědená? Nevadí, vše bude vypadat více autenticky, tedy se tvařte, že vám chobotničky chutnají!

Že jste polovinu dovolené sháněli v cizině opraváře auta a poté vám vůz stejně musela za šílené peníze odtáhnout asistenční služba do Čech, rozhodně nesdělujte, vyfoťte se ve voze s rukama pevně objímajícíma volant. Kdo pozná, že auto stojí a má motor takříkajíc v prdeli?

Že vás při první návštěvě moře popíchali mořští ježci, vosy, včely, sršně, komáři či jiná havěť nemusíte prezentovat, protože oteklou či znetvořenou část těla vystrčíte mimo objektiv nebo z fotky oříznete. Facebook je tak milosrdný!

Pak už jen stačí vložit úžasný komentář ke každému fotu, čekat na srdíčka a lajky a během chvíle vám vyrazí dech, jak boží jste měli letos dovolenou!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Irena Materna | středa 24.8.2022 6:32 | karma článku: 14,38 | přečteno: 578x