Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

budeme platit z našich daní teroristy?

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg chce svolat jménem českého předsednictví EU mezinárodní dárcovskou konferenci kvůli naléhavé humanitární situaci v pásmu Gazy. Tolik zprava CTK.

Doufam, ze pan ministr prizve na jednani take vedouci elity arabskych statu. Ty jsou slyset pokazde, kdyz se Izrael brani provokacim Hamasu. Ale zahadne ztraceji sluch a zrak  kdykoliv se jedna o financni pomoc palestinskym bratrim.

Podle deniku Washington Post v roce 2008 prislibilo financni pomoc palestincum 22 arabskych statu. Pouze 3 dostaly svym zavazkum - Alzir, UAE, SA. Ostatni, vcetne statu disponujicich miliardami dolaru z prodeje ropy uhradily pouze zlomek ze slibene pomoci. Navic dluzi 700 milionu z pomoci prislibene jiz drive. Duvodu proc tomu tak je existuje vice, situace v palestine jim castecne vyhovuje, nebot odvraci pozornost arabu od akutnich domacich problemu. Arabske vladnouci elity pohlizeji na hamas s neduverou, posilovani extremismu znamena ohrozeni jejich existence.  Arabove stedrosti neoplyvaji, vzpomenme na pocatek humanitarni pomoc po prirodni katastrofe zpusobene tsunami.  Arabske staty kazdorocne slibuji palestincum financni pomoc a kazdorocne tyto sliby nedodrzuji. Konflikt navic udrzuje proti izraleske/americke nalady a odvraci pozornost od neschopnosti vedeni arabskych statu resit palestinsky problem.

Provoz palestinskeho statu tak budou opet hradit z velke casti USA a EU. Vladnouci silou v palestine je legitimne zvolene hnuti hamas. Ten je povazovana evropskou unii a spojenymi staty za teroristickou organizaci. Budeme tedy hradit provoz teroristicke organizace? Hamas opakovane prohlasil ze jeho cilem je zniceni Izraele, budeme se financne podilet na vrazdeni nasich pratel?  Sef Hamasu vzkazal zapadu: "budete porazeni a islam ovladne svet", to taky zaplatime my?  V roce 2006 byl zadrzen pri prechodu hranic v Gaze palestinsky ministr zahranicnich veci s kufrem napechovanym 20 miliony dolaru. Budeme z nasich dani zvysovat zivotni uroven prislusniku teroristicke organizace? Snaha EU mi pripomina cloveka ziviciho v utrobach tasemnici  s obavou na jeji zdravotni stav.

Podle norske organizace Fafo, ktera v palestine provedla pruzkum verejneho mineni povazuji dva ze tri palestincu financni pomoc EU/USA za napomahajici korupci. Vetsina z dotazanych neveri, ze financni pomoc zapadu zlepsila jejich situaci. 69% veri, ze financni pomoc zapadu vyostruje konflikt mezi hnutimi Hamas a Fatah, tzn. zhorsuje konflikt v palestine.  Zda se, ze politici EU vi  lepe co je pro palestinu prospesne, nez palestinci samotni.

Francouzska media 9.1. oznamila, ze francouzsky provozovatel satelitni televize Eutelsat zahajil vysilani oficialniho TV kanalu hamas Al-Aqsa v Evrope.  Jednim z oblibenych poradu je program pro deti v nemz kralik jmenem Assud vyzyva deti k sebevrazednym utokum a vyhrozuje zidum ze je "sezere". Pred nekolika dny odvysilala tato TV prohlaseni sefa Hamasu, kery vyzval k vyvrazdeni vsech izraelskych deti v celem svete. Vzhledem k tomu, ze provoz palestinskeho statu je hrazen z pouze financnich prispevku, je zrejme kdo vysliani teto TV hradi -  Evropska unie.

Predstavitlel Hamasu budou jiste poteseni zpravou, ze jim EU zase prispeje. Financovani valky s Izraelem,  nenavistna propaganda proti zidum a "sionistickym krestanum",  udrzba jejich luxusnich sidel v Quataru jiste neco stoji. Obycejnym palestincum zbydou oci pro plac a nekoncici valka.  A my? Jsem zvedav kdo jednou pomuze nam.

 

 

Autor: Michal Triska | úterý 13.1.2009 3:00 | karma článku: 24,38 | přečteno: 961x
  • Další články autora

Michal Triska

Přátelé, děkuji Vám

Po hladkém průjezdu amerického konvoje Pobaltím a Polskem přišla na řadu Česká republika. Prokremelská propaganda zdatně podporovaná místními bolševiky a pátou kolonou vytvořila iluzi, že se snad budou muset američané českými hájí a lukami prostřílet. Že se matky pluku budou vrhat vlastními těly pod kola obrněných vozů a za každým kandelábrem se bude schovávat Vyvadil s molotovým koktejlem.

30.3.2015 v 2:15 | Karma: 25,67 | Přečteno: 697x | Diskuse| Ostatní

Michal Triska

Že vám není hanba

Pan ministr obrany Martin Stropnický na dnešní tiskové konferenci u příležitosti průjezdu americké armády Českou republikou mimo jiné uvedl: "Jedná se o velice důležitý symbol. Symbol našeho spojenectví, členství v alianci. Otázka sounáležitosti a jednoty s touto obrannou aliancí".

27.3.2015 v 23:30 | Karma: 24,51 | Přečteno: 921x | Diskuse| Ostatní

Michal Triska

Americká armáda projede ČR na motocyklech

Hejtman Judr. Hašek svou geopolitickou orientaci nezapře - vyslovil obavy, že přesun americké armády způsobí na silnicích zácpy. Přitom před časem vyslovil svou plnou podporu silničním motocyklovým závodům v Brně.

21.3.2015 v 22:42 | Karma: 15,73 | Přečteno: 434x | Diskuse| Ostatní

Michal Triska

Chystal Zeman proruský puč?

26. října 2013 se pokusil prezident Zeman provést v ČSSD vnitrostranický puč. Za zády předsedy Bohuslava Sobotky svolal tajnou schůzku v Lánech, kde pověřil Haška, Tejce, Chovance, Škromacha a Zimolu odstraněním Sobotky z funkce. Puč se Zemanovi nepovedl. Je otázkou, co by se stalo, pokud by Zeman uspěl.

11.3.2015 v 21:32 | Karma: 27,01 | Přečteno: 728x | Diskuse| Ostatní

Michal Triska

chystal Zeman proruský puč?

26. října 2013 se pokusil prezident Zeman provést v ČSSD vnitrostranický puč. Za zády předsedy Bohuslava Sobotky svolal tajnou schůzku v Lánech, kde pověřil Haška, Tejce, Chovance, Škromacha a Zimolu odstraněním Sobotky z funkce. Puč se Zemanovi nepovedl. Je otázkou, co by se stalo, pokud by Zeman uspěl.

27.12.2014 v 20:50 | Karma: 0 | Přečteno: 45x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Írán udeřil na „satanisty“, zadržel 250 lidí. Podle policie byli obscénní

17. května 2024  19:27

Íránská policie zatkla za propagaci satanismu více než 250 lidí, včetně tří Evropanů. S odkazem na...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem je přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  18:44

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Fica střelili CIA, WHO a Ukrajinec. Atentát spustil kolotoč dezinformací

17. května 2024  18:43

Po atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica se ihned na sociálních sítích vyrojily...

Ukrajinci přeměnili sportovní letadla na stroje zkázy. Rusové jsou bezradní

17. května 2024

Premium Ukrajinci využívají k útokům na ruském území stále kreativnější postupy. Jedním z posledních je...

Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky
Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky

Zrychlete vaření s kořenícími pastami Podravka Natur. Usnadní a zjednoduší přípravu pokrmů, protože zeleninu nemusíte čistit ani krájet, ale...

  • Počet článků 101
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1968x
zakonzervovany konzervativec

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy