Schwarzenberg trucuje a má víc kamarádů ve vládě než Bátora

Co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš. Jak hluboká pravda se skrývá za tímto příslovím našich předků. Ministr Karel s radostí dělá interview na všechny světové strany a uráží úředníka Bátoru do veškerého světového éteru. Jistě jako kníže k tomu byl vychováván od malička, že až přijde doba, bude opět moci dělat a říkat, co chce. Co už ho ale nenaučili v mládí je to, že i někdo druhý může vytáhnout pravdivé karty proti němu.

Otisk facebookového profilu Ladislava Bátory, kde se tento vysoce postavený státní úředník "ostře pouští" do ministra zahraničí Karla Schwarzenberga.www.facebook.com

Úředník Bátora na svém soukromém profilu, kde má několik stovek přátel, uvedl jedinou větu, kteoru celý článek a celou situaci odlehčil. A to již ministr Karel jako nemůže rozdýchat. Jak si to někdo může dovolit? Říkat cokoli pravdivého a špatného proti němu? Co dělat? Odpověď přišla zcela automaticky z podvědomí.

Jako za tatínkem knížetem, když malému Kájovi někdo něco udělal, co nejrychleji běžel a vyžaloval všechno a tatínek zřejmě začal ihned jednat a vytrestal onoho floutka, který si dovolil ublížit Kájovi, tak v bledě modrém se stalo totéž i dnes.

Rekapitulace: Schwarzenberg uráží Bátoru veřejně a systematicky. Bátora to zjistí a odlehčí situaci na svém soukromém profilu na facebooku, což Schwarzenberga urazí. Schwarzenberg to zjistí a běží za svými velkými kolegy z vlády a požaduje neomezené trucování, dokud Bátora nedostane nasekáno.

Jak toto dopadne? Dostane Bátora nasekáno a dostane další veřejnou důtku nebo nálepku extrémisty? Nebo už nás lidi konečně napadne, že neustálé očerňování a zostuzování člověka je výrobkem totalitních a vražedných režimů?

Znovu se ještě jednou ptám, jestli umíme rozlišovat mezi pravdivou informací nebo již vnímáme zprávy jako film, který nějak dopadne a uniká nám podstata, že se děje Hon na Bátoru.

Autor: Martin Václav Lorenc | středa 17.8.2011 11:11 | karma článku: 25,79 | přečteno: 1714x