Bude Mladá Boleslav druhý Varnsdorf?

Mladá Boleslav naštěstí patří k těm klidnějším městům u nás. Ale i zde najdete určitá místa, kde si romští spoluobčané myslí, že jim patří veřejná prostranství. A nebojí se ho hájit i násilím. Proto je plánován "Pochod pro klid v boleslavských ulicích", jak ho organizátoři nazvali.

Na samotný pochod, který se plánuje na 28. září, se zatím přihlásilo 500 občanů jen z Mladé Boleslavi. Očekávají se však i další skupiny, které nebydlí přímo ve městě. Předpokládá se, že demonstrantů bude okolo 1000. Co je vlastně cílem a smyslem pochodu?

Chceme v Mladé Boleslavi klid a pořádek, proto musíme jít v této věci sami příkladem. Pokud někdo hodlá jít na demonstraci proto, aby tam dělal binec, ať radši zůstane doma.
Účel a přání pochodu je veřejně demonstrovat skutečnost, že i v Mladé Boleslavi jsou lidé, kteří se odmítají přizpůsobit obecně platným normám a svým chováním omezují a mnohdy i ohrožují ostatní.
Organizátoři a účastníci pochodu jsou si vědomi, že magistrát města Mladá Boleslav ve spojení s Městkou Policií Mladá Boleslav tuto záležitost již delší dobu sleduje a snaží se vzniklou napjatou situaci řešit. 
Zároveň jsou si organizátoři a účastníci pochodu vědomi, že upřímná snaha našich orgánů nestačí na vzniklou situaci a chceme je podpořit veřejnou manifestací, aby se ukázalo, že je přáním široké veřejnosti Mladé Boleslavi, aby se občané města nemuseli bát chodit do některých jeho částí.
S tím se pojí i společenská osvěta a závazek účastníků pochodu za poklidný průběh akce, aby si nepřizpůsobiví občané v Mladé Boleslavi uvědomili, kde jsou pravé hodnoty a že většina obyvatel města hodlá tyto hodnoty hájit a bránit.

(citace z akce na soc. síti facebook)

Bude Mladá Boleslav druhý Varnsdorf se stovkami pravicově smýšlejících občanů, velkým počtem provokatérů, nabroušené policie nebo se stane pochod pro klid v ulicích města symbolem a manifestem slušných lidí, kteří prostě chtějí klid? Na to si budeme muset počkat, jelikož se bude jednat se zástupci magistrátu Mladé Boleslavi o podmínkách a trase pochodu, která je zatím předběžně navrhnuta takto:

Staroměstské náměstí - Náměstí Míru - Tř. Václava Klementa - ul. mjr. Frymla - ul. Havlíčkova - Kaufland parkoviště

O důležitých událostech Vás budeme informovat nebo se můžete podívat na samotnou akci na sociální síti facebook zde.

Autor: Martin Václav Lorenc | úterý 13.9.2011 19:40 | karma článku: 17,11 | přečteno: 1647x