Alternativní pohled na možnou příčinu nepokojů v Arábii

Jistě to znáte z médií. Jasmínová revoluce, která začala v Tunisu a záhy se přelila do Egypta, Jemenu, Bahrajnu. V Libyi se celkem regulérně válčí. Mnoho lidi mudruje o příčinách a já bych Vám rád poskynul alternativní pohled ....

Jedni sázejí na přelidnění - příliš mnoho mladých mužů, kteří se nemají kde realizovat. Žádný sex před svatbou a ta americká novinářka v Káhiře by jim taky dlouho nevydržela.

Druzí sázejí na stoupající ceny potravin - přece jenom plocha pro řepku, kukuřici, palmový olej, které potom  podle nařízení EU povinně prasí motory našich vozidel, musí někde chybět. Jídla je málo, když se vyplatí spíše než pšenici pěstovat technické plodiny a  tak jdou ceny nahoru.

Existuje i spousta dalších teorií, ale o jednu zde člověk nezavadí. Přitom je tak strašlivá, až z toho mrazí.

V naší firmě se dnes ráno rozbil kávovar. Z počátku to byla celkem sranda, chodilo se radit a povzbuzovat servismana, který se to marně snažil opravit. Postupně ale atmosféra houstla a temněla. Krhavé oči, ztrhané rysy, stařecký třes rukou. Nervózní a stále sílící bušení do ubohých klavesnic, posunování židlí a podrážděné telefonáty. Opravář poznal, jak se cítí malá bílá myška uprostřed hejna hladových piraní.

Po pradvě řečeno - ještě tak hodinu, dvě a dokáži si představit, jak i u nás vzniká podobná vzpoura jako třeba v Tunisu :) Naštěstí se to podařilo přece jenom spravit včas, ó, jaká úleva.

Tak hezký den s fungujícím kávovarem přeji .....

Autor: Martin Tuma | úterý 22.2.2011 12:50 | karma článku: 16,42 | přečteno: 1940x