Volby jsou bitvou mezi minulostí a budoucností. Víc, než myslíte.

Když Karel Schwarzenberg hovořil o souboji mezi budoucností a minulostí v prezidentské volbě, asi si nedokázal představit, jak trefná se jeho slova ukázala být. Množství politických zombie vzkříšených Zemanem je šokující, vesměs se jedná o komunisty všeho druhu a z politického hrobu začíná vykukovat i Václav Klaus.

Nejsou však devadesátá léta, ale rok 2013. Po 20 letech samostatné ČR bychom si nemuseli opakovat chyby a lidi 90. let. Nevstupujme dvakrát do téže řeky. Nenechme vzkřísit opoziční smlouvu.

Zemanovi se fakticky podařilo ovládnout levicový blok. Bohuslav Sobotka a jeho věrní socialisté nebudou semleti ve volbách argumenty pravice, ale rozdrtí je vlastní strana ovládnutá profesionálními technology moci vyškolenými ještě v dobách KSČ, a dost možná to stihnou ještě do začátku ostré volební kampaně.

Tato země nepotřebuje ve svém čele takové pseudoekonomy, jako soudruha Škromacha, který se domnívá, že hodnotu práce stanovuje vláda skrze minimální mzdu. Nepotřebuje ani Zemanovské řízení hospodářství formou pobídek pro vyvolené. Nepotřebuje žádný socialismus, komunismus nebo některý z jeho odstínů.

Tato země potřebuje být svobodná a otevřená. Musí v ní platit právo, ne Zemanovo slovo. Nechceme zemi, která rozlišuje nějakých spodních deset miliónů a horních deset tisíc. Chceme zemi, kde lze svobodně žít, podnikat, bádat, plnit si své sny. V takové zemi dokáže být bohatý každý. Buďme zemí sebevědomých a vzdělaných lidí, kteří preferují osobní svobodu a odpovědnost před řízením svých osudů lidmi, jako Zeman a jeho squadra. Buďme zemí horních deseti miliónů.

Máme druhou šanci se od minulosti odpoutat, nezahoďme ji.

Autor: Martin Procházka | úterý 27.8.2013 20:41 | karma článku: 43,23 | přečteno: 5386x