Vejce sem, vejce tam!

Vajíčko není ideální forma protestu, ale lidé, kteří se chovají jako nabubřelí arogantní komunističtí papaláši zkrátka vejce tak nějak přitahují. Na primitivní hloupost občas platí primitivní a hloupé nástroje.

Prý to, co se stalo na Albertově, je opět naší mezinárodní ostudou. Máme-li mezinárodní ostudu, pak ji dělá Miloš Zeman, který se na hradě chová jako opilý slon v porcelánu. A to, že 17. listopadu zaplnily Národní třídu tisíce lidí s červenými kartami a před dalšími čtyřmi hlavami státu byl náš prezident vypískán, je jasný a potřebný signál, že se ne všichni občané této země ztotožňují s činy našeho prezidenta, které v poslední době napáchal a které nám rozhodně dobré jméno neudělaly. Vejce je už jen bonus přes čáru.

Obávám se, že sebereflexi asi čekat nelze, na to asi pana Zemana známe příliš dobře. Projev na Albertově vyzněl tak, že on je odvážný, protože byl tenkrát na Národní třídě, na rozdíl od hvízdajících nul, které tam nebyly. Špičková je však hned úvodní věta "nebojím se vás, jako jsem se nebál tenkrát", která mi tak nějak vyznívá jak vyřčená od člena UV KSČ. Proto jájínkování, aroganci a papalášství mám pochopení pro ty létající předměty, však přiznejte se, kdo po něm občas nemáte chuť něco hodit.

Miloš Zeman nepochybně ani neodstoupí, ani se neomluví. Tím dosáhne nakonec skutečné jednoty národa, minimálně v odporu k jeho osobě. A možná se zaslouží o pokračování oblíbené národní zábavy, kterou kdysi rozpoutal ParoubEGG. Aby bylo jasno, k ničemu takovému nevyzývám, nepodporuji to, jen to pokládám za pravděpodobný fakt. V žádném případě však nebudu pana Zemana bránit, ani se nebudu nikterak pohoršovat nad tím, pokud nějaké to vejce po zásluze chytí.

Snad vybereme příštího prezidenta moudře, abychom po něm neházeli vejce, ani se za něj nemuseli stydět!

Jsou-li vám mé články a názory sympatické, je možné se mnou být ve spojení přes facebook skrze "to se mi líbí" stránku: www.facebook.com/martinprochazka007 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Procházka | úterý 18.11.2014 7:16 | karma článku: 17,11 | přečteno: 573x