Vážení spoluobčané, jste idioti!

Protože vám nemusím podlézat jako politici, abyste se na mne náhodou nenaštvali, mohu vám říci naprosto upřímně, co si o vaší volbě myslím. Žádná frustrace, žádný protest, nic neospravedlňuje volbu komunistů, totalitní strany zlodějů a vrahů. Výsledky voleb nejsou vzkazem vládě o vaší naštvanosti, ale vzkazem celému světu o vaší hlouposti.

Zatím je to ještě k smíchu, až dorazí armáda bolševických Scurut-hai, už to taková sranda nebude :)

Komunistická strana rozhodně není stranou čistou a neposkvrněnou, kterou by normálně uvažující člověk mohl volit jako výraz naštvání na současnou politickou situaci. Komunisté jsou za stávající stav věcí, který se mnoha lidem nelíbí, přímo zodpovědní.

Začneme ekonomikou. Půlstoletí komunismu poslalo ČR z elity vyspělých zemích v meziválečném období mezi rozvojové země. Rozdíl v životní úrovni padlého východního bloku a svobodného západu byl propastný a dodnes není zatmelen. Dodnes přetrvávají rozdíly i mezi sjednoceným východním a západním Německem, přes transfery zdrojů ze západu na východ v násobcích státního rozpočtu ČR. 

Pro komunismus platí následující: Všichni mají práci. Přestože mají všichni práci, nikdo nepracuje. Přestože nikdo nepracuje, plán je plněn na 110%. Přestože je plán plněn na 110%, nikde není nic k dostání. Přestože nikde není nic k dostání, každý má všechno. Přestože má každý všechno, všichni kradou. Přestože všichni kradou, nikomu nic nechybí. Přestože nikomu nic nechybí, všichni furt něco shání.

Což je nejen vtipné, ale krutě pravdivé. Za komunistů nebylo vytvořeno prakticky žádné bohatství. Pokud někdo pracoval jen v komunismu a hypoteticky by si střádal do štrozoku na důchod, z bohatství, které bylo vytvořeno v posledních 20 letech, by si nemohl koupit téměř nic. Stojí nás a bude stát mnoho peněz, abychom těmto lidem umožnili jakž takž důstojný život. Za komunistů se dalo přežít poměrně dobře, ale skutečný život to nebyl.

Ještě horší rýhu než v ekonomice zanechali komunisté na duších. Dodnes má velká část obyvatel ono pokřivené bolševické myšlení, které jsme se mimo jiné naučili nazývat "čecháčkovstvím". To jsou ty představy, že úspěchu nelze dosáhnout jinak, než podvodem, krádeží či díky známému ve vysoké funkci. Typické atributy komunismu, které občas dělají Čechy v očích cizinců nedůvěřivými a závistivými, nepřejícími. Obdobně silná uzavřenost, která byla nezbytná pro úspěšné přežití v totalitě, kterou také můžeme zahrnout pod heslo "držet hubu a krok". Spolu s hesly "kdo nekrade, okrádá rodinu" a "účel světí prostředky" tak složíme dokonalý obraz české společnosti a vlastně skvěle popisuje dnešní politickou scénu, ze které jsme mnozí tak znechucení. Politici zde nejsou nějak extra zkažení, pocházejí z toho samého lidu a stejně se i chovají. Přestože bolševických pohrobků ubývá, u voleb byli velmi vidět.

Hlas komunistické straně tak nemohl být protestním hlasem, ale hlasem děkovným za současný stav.

Vůbec mi přijde hloupé vztekat se nad korupcí ve státě a zároveň jako řešení volit jakoukoliv levicovou stranu, která programově chce ten stát jakožto prostor pro korupci zvětšovat. Naopak rozumný člověk by volil zmenšování státu, vypuštění rybníka pro kapry. 

Další zarážející věcí je, že 80% lidí je nespokojených, ale k volbám jich přijde něco málo přes třetinu. Problém Česka je rovněž totalitní zvyk starat se o sebe a nikam se moc nemíchat. Hlavní politické strany u nás mají kolem 30 000 členů, v Rakousku však mají 600 000 členů. Platí zde zákon volného trhu větší konkurence=větší kvalita. Nevím, čemu se tu divíme, když více jak polovina nespokojených není ochotná ani zvednout zadek a dojít k volbám, jak se asi budou více angažovat členstvím ve straně, tvorbou programu apod. Dokud se lidé nebudou více zapojovat, nic se nezmění.

A finální věc, která mě na vás moji drazí spoluobčané štve, je vaše víra, že 100% vašeho blahobytu je v rukou vlády, na kterou ochotně házíte všechny vaše problémy. Napadlo vás někdy začít u sebe? Dokážete si upřímně odpovědět na otázku, zda jste udělali vše, abyste se měli lépe? Lidem s laxním přístupem, spoléhajícím se, že jim blahobyt zajistí někdo jiní, než oni sami, nepomůže ke spokojenosti nic, i kdyby vládl Svatý Václav.

Takže vážení spoluobčané, vážení soudruzi, snad chápate, proč vaším volebním rozhodnutím pohrdám a hluboce se za něj stydím. Hlavně se ale styďte vy a proberte se!

Tento článek vyjadřuje vlastní postoj autora a není oficiálním stanoviskem ProtiAltu.

http://www.protialt.eu/ Stránky ProtiAltu

http://www.facebook.com/ProtiAlt Fanouškovská stránka ProtiAltu na Facebooku

Co je ProtiAlt? ProtiAlt je občanské sdružení lidí sdílejících pravicové hodnoty. Svoboda jednotlivce je pro nás hodnotou nejvyšší. Jsme konzervativci, nacionální i kosmopolitní liberálové. To co nás spojuje, je úcta ke svobodě jednotlivce a snaha o posílení osobní odpovědnosti za svůj osud namísto závislosti na státu. Vidíte-li to stejně, staňte se členy pomocí stránek www.protialt.eu

Jde vám z toho, co se děje v ekonomice i společnosti hlava kolem? Nebo myslíte, že tomu rozumíte a chcete se o svůj názor podělit? Nadávali jste odborářům, že blokují dopravu? Nebo jste šli s nimi v průvodu, protože nemáte rádi vládu, ale odboráře také ne? Přijďte si o tom podiskutovat, jak na stránkách www.protialt.eu, tak na fanouškovské stránce na facebooku.

Autor: Martin Procházka | neděle 14.10.2012 14:34 | karma článku: 36,83 | přečteno: 3949x