Prezidentův fond na odškodné za urážky

Pokaždé, když hradní ochlasta spáchá nějakou nepřístojnost, si člověk říká, že to už je to dno a hlouběji to nejde. A do týdne se ukáže, že to jde. Vypsání odměny za nalezení článku, který neexistuje, namísto omluvy potomkům Ferdinanda Peroutky, je vrcholem této trapnosti pro tento týden.

Není divu, že rodina po systematickém očerňování chystá žalobu na stát, jehož hlava raději pátrá po jakémkoliv náznaku selhání Ferdinanda Peroutky, než aby veřejně musela přiznat selhání vlastní. Je štěstí, že český stát bude mít z čeho platit.

Fond prezidenta republiky na úhradu státního dluhu založil Zeman velmi prozíravě, nechť prostředky v něm shromážděné poslouží k úhradě morální újmy všem, které tento král hulvátů urazil a ještě za své funkční období urazí. A myslím, že přátelé Miloše Zemana by měli příspěvky zintenzivnit.

Bohužel žádné peníze neodstraní poškození dobrého jména samotné České republiky. Ne jen v očích občanů, jež se musí za současného vykonavatele instituce prezidenta republiky propadat hanbou, ale zejména ve světě, kde jsme se díky jeho výrokům stali nečitelnými až zvláštními. Na návratu obrazu České republiky k něčemu důstojnému bude muset česká diplomacie tvrdě dřít ještě léta po Zemanově odchodu. Kéž k němu dojde co nejdříve!

---------------------------------------------

Jsou-li Vám mé názory a články sympatické, buďte se mnou ve spojení přes facebook: www.facebook.com/martinprochazka007

  

Autor: Martin Procházka | neděle 3.5.2015 20:07 | karma článku: 28,37 | přečteno: 899x