Marshallův plán proti bolševické devastaci krajiny i hodnot

TOP 09 a KDU-ČSL jde v jižních Čechách do voleb s programem nazvaným Marshallův plán pro jižní Čechy. Historické reminiscence jsou platné i dnes. Pojďme si ho představit.

Marshallovým plánem pro jižní Čechy se jednoznačně vymezujeme vůči bezohlednému drancování krajiny, nedopustíme zničení cenné půdy extrémně intenzivní zemědělskou produkcí, její zalévání betonem nebo proměnu chráněných krajinných oblastí v jeden velký zábavní park.

Podtrhujeme naši příslušnost k hodnotám demokratické a svobodné západní civilizace a tyto hodnoty v žádném případě neprodáme za nesmyslné kšefty s východními despociemi jako Rusko a Čína.

Klíčová je vzdělanost. Školy tu nejsou od toho, aby vychovávaly výrobní faktory pro trh práce, ale občany pro život. Pokud má nová generace v dnešním světě uspět, musíme se posunout od memorování znalostí k tvořivosti, logickému myšlení, chápání souvislostí, a především ke schopnosti hledat informace a kriticky je vyhodnocovat.

Posun musí nastat i ve výuce dějepisu – moderní dějiny jsou dnes opomíjeny ve prospěch pravěku, Řecka a Říma, avšak právě události 20. století jsou klíčové pro pochopení dnešního světa.

Vynaložíme maximální úsilí k dokončení klíčových dálnic D3 a D4, včetně pokračování D3 ve středních Čechách. Nových obchvatů se dočkají Dačice, Písek, Trhové Sviny i Český Krumlov. Budou pokračovat investice do kvalitní veřejné dopravy, která bude účinně propojovat nejen oblasti jižních Čech, ale také sousedících regionů. Cyklostezky se ukázaly jako účinný nástroj pro rozprostření turismu do vícero oblastí jižních Čech.

Vylidňování venkova lze zastavit, pokud budou mít lidé v místě kvalitní připojení k internetu, dostupnost klíčových služeb veřejné správy či jejich pohodlnou dostupnost ať už skrze veřejnou dopravu nebo kvalitní silniční síť.

Díky nemalým krajským investicím se jihočeské nemocnice dostaly na první příčky nejlépe hodnocených poskytovatelů zdravotní péče v zemi. Budeme pokračovat v rozvoji těchto zařízení a využití synergií v rámci holdingu, aby mohla poskytovat nadále tu nejkvalitnější a nejmodernější péči skrze dobře zaplacený, pravidelně vzdělávaný a odpočatý personál. Budeme tlačit na zmírnění nerovností v úhradách za zdravotní péči mezi fakultními nemocnicemi a menšími okresními nemocnicemi, kdy za stejný výkon dostane malá nemocnice i 3x méně.

S prodlužováním délky života a stárnutím naší populace roste potřeba sociálních služeb pro naše seniory. Zasadíme se o růst kapacit zejména terénních sociálních služeb, které umožňují seniorům zůstat v domácím prostředí co možná nejdéle.

Budeme požadovat pravidelnou a předvídatelnou alokaci zdrojů pro krajské rozpočty k opravám a údržbě krajské silniční sítě, která byla na kraje historicky převedena bez odpovídajících rozpočtových zdrojů.

Výsledkem všech těchto aktivit bude vyvážený růst ekonomického výkonu a zároveň kvality života v našem kraji. To je společným cílem spojených sil TOP 09 a KDU-ČSL. Nenabízíme vzdušné zámky, ale tvrdou poctivou práci a hmatatelné výsledky namísto marketingových blábolů. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Procházka | neděle 27.9.2020 10:07 | karma článku: 15,18 | přečteno: 589x