Konečně je vláda založena na hodnotách - zradě a korupci

Tak už je hotovo, vláda nepadne. Bylo to pravda trochu kostrbaté, když se ukázalo, že Peake s Nečasem nezvládli jednoduchou matematiku a zprvu jasné podmínky musely být trochu upraveny. Pro pravicového voliče je to, co se děje, noční můra.

Výsledky vlády zdaleka nejsou takové, jak bychom ze strany pravice očekávali. V žebříčcích podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti svištíme dolů, daně se mění každý rok, ještě k tomu směrem vzhůru. Ideové principy jako proporcionální zdanění, jedna sazba DPH, rovný důchod a mnohé další se někam ztratily. Ministr Kalousek používá matematiku nikoliv jako nástroj ekonomie, ale místo ekonomie, což je příčina, proč je bez ohledu na lichotivá hodnocení neštěstím pro tuto zemi. (Ta hodnocení srovnávají ministry financí v rámci upadajícího kontinentu, takže se není čím chlubit.)

Pravicová podpora růstu, založená nikoliv na přerozdělování zdrojů, ale na kultivaci prostředí, aby zde bylo místo, kde se dobře dělá jakákoliv ekonomická aktivita a zároveň se zde dobře žije, nemá u současné koalice místo, směřuje se svým pesimismem k poklesu životní úrovně, svými kroky provádí fakticky sociálnědemokratickou politiku a útěcha, že ten dluh je možná menší, než by za stejných podmínek vysekli socialisté, je hodně slabá.

Socialistickou politiku mohou dělat socialisté, alespoň o sobě netvrdí, že jsou pravice. Pravice potřebuje očistu od mafiánů, korupčníků a neschopných lidí, včetně dnešního premiéra a ministra financí. Ze socialistického programu, dá-li se tak nazvat soupis Ráthových myšlenek, jak ovládnout celý zdravotnický sektor, ale nevěřím, že ty legrační figurky vydrží celé čtyři roky. Česká politika je v takovém stavu, že jí bude rychlejší frekvence voleb ku prospěchu. Nemá smysl hájit udržení vlády hrozícím nástupem KSČSSD, není třeba ztrácet dva roky odkládáním nevyhnutelného scénáře.

Ovšem způsob, jakým vláda potvrdí svoji důvěru, pro mne není přijatelný ani, pokud by byla nejpravicovější vládou v historii ČR. Postavit důvěru vlády na ženě, která za tím účelem zradila kamarádku, které byla na svatbě za svědka, která následně shání další přeběhlíky, která prospěchářsky mění vše, co řekla v minulosti (pusťte si její vystoupení v OVM 22.4.12), považuji za naprosto nepřijatelné a netolerovatelné. Za naprosto nepřijatelné a netolerovatelné považuji postoje koaličních partnerů, kteří bez známky studu projevili z takového postupu nadšení.

Bývaly časy, kdy se kapitáni potápěli se svou lodí a rytíři pokládali život pro čest. Pokud někdo nemá čest, asi není důvod, proč by pro ni skládal funkci. Jaký je tedy rozdíl mezi vládou bez cti a tou primitivní lůzou, která se sešla v sobotu na Václavském náměstí? Já ho nevidím, ani jednomu by nemělo být umožněno vládnout.

Jedinou střednědobou šancí české pravice jsou předčasné volby. Nebude to beze škod, ale za ty si jako pravicoví voliči můžeme sami, tolerovali jsme příliš prospěcháře a lidi bez cti, abychom zamezili většímu zlu, ale náklady takového přístupu rostou. Snad už jsme se poučili. Za chyby se platí a účel prostředky nesvětí. Nikdy!

Spinelli Group je iniciativa poslanců EP a občanů EU na podporu federalizace, ke které se můžete připojit:

http://www.spinelligroup.eu/manifesto

Autor: Martin Procházka | pondělí 23.4.2012 20:17 | karma článku: 24,30 | přečteno: 1290x