Čapí hnízdo ve stínu levného piva

Levné pivo, později doplněné o vodu, maso, mléko a další základní potraviny, by málem vytvořilo kouřovou clonu před něčím mnohem závažnějším, pravděpodobným dotačním podvodem na rekreačním objektu Čapí hnízdo.

Tolik překvapivému plácnutí o levném pivu následovaném protinávrhy koaličních rivalů, co vše by mělo zlevnit, předcházel překvapivý odchod pražské státní zástupkyně Hercegové. Na Lidovkách a Idnes se dočtete především o jejím spojení s Romanem Janouškem. Na jiných serverech i to, že měla vyšetřovat dotační podvod Čapí hnízdo.

Než se z levného piva usadila pěna, byl odvolán šéf auditu ministerstva financí pan Mrázek. Shodou okolností předtím, než měl auditní orgán ministerstva financí na žádost Evropské komise vyšetřit okolnosti případu Čapí hnízdo. Andrej Babiš, šéf lidí, kteří ho mají prošetřovat, dodal svému kolosálnímu střetu zájmů úplně nový rozměr. Že se Mrázkův nástupce jmenuje Bureš, už je pouze úsměvná hříčka.

Opět stojí za pozornost mediální interpretace. Podle Idnes a Lidovek si můžete udělat obrázek o tom, že pan Mrázek měl mizernou angličtinu, o vyšetřování kauzy Čapí hnízdo ani slovo. Povšimnout si lze zejména společné velké míry agresivity vůči odcházejícím osobám Hercegové a Mrázkovi. Zkrátka byli podezřelí nebo neschopní, díky čemuž se Babišův volič zmatený ošklivými plátky jako Echo nebo Svobodné fórum může nadechnout rajského plynu a dál žít ve svém Matrixu AB, kde velký bratr Babiš spravedlivě maká a bojuje proti těm korupčníkům.

Ačkoliv dokument Matrix AB asi není tím nejlépe natočeným dokumentem na světě, Babiš v něm před hosty na Čapím hnízdě fakticky přiznal, že jde o jeho dílo. Ten dokument ho může dostat za mříže. Může ho odstranit i vyšetření kauzy Agrotek, jednostranně výhodné obchody se státními hmotnými rezervami, ovlivňování rozdělování dotací či něco, o čem ještě nevíme. A není bohužel ani vyloučené, že se z toho vyvlékne pomocí piva, koblih a pětitisícovek.

Jisté je jedno. Tento člověk nemá co dělat ani na ministerstvu financí, ani v politice. Ministr financí podvádějící s dotacemi je mediální trhák. I když někde se to nedočtete.

P.S.: Sazba DPH by měla být jen jedna a alespoň pár let neměnná.

P.S. 2: A ostatně soudím, že Zeman by měl abdikovat.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Sledujte mne! www.facebook.com/martinprochazka007

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Procházka | čtvrtek 4.2.2016 20:08 | karma článku: 36,47 | přečteno: 2158x